«TVUNGET» TIL Å STILLE: Selv om Charlize Theron og Sean Penn ikke er et par lenger, må de reklamere for felles film. Her på pressekonferanse i Cannes denne uken. Foto: Reuters

Eksparet Charlize Theron og Sean Penn holdt avstand i Cannes

Ett år etter at romansen tok slutt, måtte de to Hollywood-stjernene posere sammen på rød løper.

Artikkelen er over tre år gammel

Sean Penn (55) og Charlize Theron (40) sørget for at det alltid var flere personer mellom dem da stilte opp for verdenspressen ved en rekke anledninger i Cannes denne uken. De to var kjærester da filmen «The Last Face» ble spilt inn, med Penn som regissør og med Theron blant hovedrolleinnehaverne.

Det har gått nesten ett år siden sist Penn og Theron viste seg sammen offentlig. Nå var det imidlertid nødvendig å stå sammen for å skape blest om filmdramaet, som ennå ikke har fått noen dato for norsk premiere, men som er med i konkurransen om den gjeve Gullpalmen – som deles ut i kveld.

Var dette så lurt, da? Bildet fra Cannes vekker oppsikt

Både iført finstas på rød løper og på mer uformelle pressekonferanser gjennom den siste uken, har Theron og Penn figurert, sammen med de øvrige trekkplastrene Jared Harris, Jean Reno, Javier Bardem og Adele Exarchopoulos.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FILMAKTUELLE: F.v.: Franske Jean Reno, sørfarikanske Charlize Theron, spanske Javier Bardem, franske Adele Exarchopoulos og amerikanske Sean Penn. Foto: AFP

«Pinlig gruppebilde», skriver nyhetsbyrået Wenn, mens The Daily Beast omtaler det de beskriver som «Penns og Therons smertefulle gjenforening».

STIVT: Sean Penn og Charlize Theron ga hverandre en klem i kulissene, men situasjonen så ikke ut til å være spesielt komfortabel. Foto: AP

På samtlige bilder står eksparet med markant avstand til hverandre. Med ett unntak. Etter en visning av filmen fredag kveld, fanget observante fotografer opp en aldri så liten klem mellom ekskjærestene.

VG til stede i Cannes: Flere nyheter her

Tonen mellom Theron og Penn var en ganske annen under fjorårets festival. Den gangen var Theron invitert for å promotere filmen «Mad Max: Fury Road», og Penn var med som hennes følge. De vandret da omslynget opp foran pressekorpset.

Like før festivalen for ett år siden, uttalte Theron i et intervju med VG:

– Jeg elsker Sean og forholdet vårt, fordi vi gjør livet bedre for hverandre. Vi er to voksne sunne mennesker som har det fantastisk sammen i hverdagen. Jeg føler meg så heldig i denne fasen av livet mitt; jeg er mor til en nydelig liten gutt og at jeg har møtt mitt livs store kjærlighet.

Men få uker senere skal det ha oppstått isfront mellom de to.

VGs Jon Selås gir seg etter 24 år i Cannes: Stjernene øyeblikkene og skandalene

Artikkelen fortsetter under bildet.

STJERNELAG: F.v.: Produsent Matt Palmieri, skuespiller Zubin Cooper, regissør Sean Penn, skuespiller Jean Reno, skuespiller Adele Exarchopoulos, skuespiller Hopper Penn, skuespiller Charlize Theron, skuespiller Javier Bardem og skuespiller Jared Harris. Foto: AFP

Husker du? Slutt mellom Theron og Penn

En rekke blader og aviser meldte at Penn og Theron rakk å forlove seg i de to årene de var et par, men det har ingen av dem noensinne bekreftet.

Nylig ble det kjent at den sørafrikanske filmdronningen skal spille mot norske Kristofer Hivju (37) i den kommende «Fast & Furious»-filmen. Theron skal fylle rollen som hovedskurk, mens Hivju skal figurere som en av hennes håndlangere.

Også i Cannes: Filmregissør vil «frata» kronprins Haakon tittel og rettigheter

George Clooney: – Vi amerikanere er ikke så dumme

I FJOR: Charlize Theron og Sean Penn i Cannes i fjor, mens de fortsatt var kjærester. Foto: AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder