«Wendyeffekten» uteblir: Bader i millioner, men publikum svikter

Det hjelper lite at Linn Skåber bader i millioner på filmplakaten til «Wendyeffekten». Billettsalg og inntekter uteblir. Siden premieren forrige helg, har bare i overkant av ni tusen sett den norske filmen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det er litt trist, medgir filmens produsent Kjetil Omberg overfor VG.

Til sammenligning er de to andre norske filmene på listen over de mest sette filmene i Norge akkurat nå, «Bølgen» og «Karsten og Petra» sett av henholdsvis 600.642 og 179 910. Riktignok etter fire og tre ukers fartstid på norske kinoer. Dette går frem av ukens besøkstall fra Norske Filmbyråers Forening.

VGs anmelder ga «Wendyeffekten» terningkast fire og konkluderte på denne måten:

– Man gapskratter sjelden. Men sannelig er det kilder til jevn humring og halvgode til gode poenger – som gjør seg faktisk helt all right i en miks man kanskje først skal venne seg til en halvtimes tid. For så å sette pris på.

Kjetil Omberg mener det er mange årsaker til at filmen som det har kostet 12 millioner kroner å lage, ikke trekker mer folk.

– Men jeg vil ikke spekulere så mye i dette nå. Når vi får summet oss litt, skal vi sette oss ned og gå igjennom hva som kan ha gått galt, sier Omberg.

LETTLIVET: Linn Skåber beskriver sin rolle som «en lettlivet dame fra skyggesiden av en høyblokk på Bøler med brekkjern og leppestift». Foto: Eskil Wie Furunes , VG

«Wendyeffekten» er en stjernespekket komedie fra regissør Ole Endresen, med Linn Skåber i hovedrollen. Med seg på laget har hun blant annet Morten Ramm, Christian Skolmen, Jon Øigarden, Kristoffer Hivju, Nils Jørgen Kaastad, Bjarte Tjøstheim, Kåre Conradi, Hege Schøyen, Mariann Hole, Nicolaj Kopernikus med flere.

Linn Skåber beskriver karakteren sin som «en lettlivet dame fra skyggesiden av en høyblokk på Bøler med brekkjern og leppestift».

– Harrydeilig, er nok en bra beskrivelse av Wendy. Lange øyenvipper, lange bein og kort lunte, sa Linn Skåber i et intervju med VG i sommer, samtidig som hun lovet publikum flere erotiske scener.

Uten at det har gitt seg de store utslagene på billettsalget så langt.

– Noe bedre vil selvfølgelig billettsalget bli, men dessverre ikke nevneverdig mye, sier Kjetil Omberg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder