AKTUELL: Johnny Depp på den britiske premieren av «Black Mass» i London 11. oktober. Filmen går nå på kino. Foto: Suzanne Plunkett , REUTERS

Johnny Depp om «Pirates»-rollen: – Trodde jeg skulle få sparken

Nå er Johnny Depp for alltid lenket til rollen som kaptein Jack
Sparrow i «Pirates of the Caribbean»-filmene. Men ifølge ham selv var han nær ved å få sparken.

Artikkelen er over fire år gammel

Filmen ble spilt inn hos Disney filmstudio, og Johnny Depps heller outrerte versjon av piratkapteinen falt ikke i god smak hos alle sjefene.

– Ja, de ville gi meg sparken. Jeg fikk høre hvordan Michael Eisner (tidligere CEO) var helt opphengt i det og snakket om hvordan «Johnny Depp ødelegger filmen. Er rollen full? Er han homofil?», så jeg forventet å bli sparket, sa Depp under et pressepanel i Los Angeles i regi av det amerikanske filminstituttet nylig.

Les også: Johnny Depp risikerer 10 år i fengsel.

RØD LØPER: Kona Amber Heard og Johnny Depp på premieren av «Black Mass». Foto: Suzanne Plunkett , Reuters

Ifølge E! News skal også en annen av produsentene ha ringt Depp og spurt hva i alle dager han holdt på med.

– Skulle tekstet dialogen

– Jeg svarte «Vel, vet du ikke at alle rollefigurene mine er homofile?». Jeg trodde virkelig jeg skulle få sparken, men jeg fikk av en eller annen grunn ikke det. De hadde faktisk tenkt å tekste replikkene til min rollefigur, for de kunne ikke forstå kaptein Jack, hevdet skuespilleren.

Og sjansespillet ga resultater. Den første filmen fra 2003 «The Curse of the Black Pearl», spilte inn nær 5,7 milliarder kroner på verdensbasis ifølge Boxofficemojo, og sikret at det kom flere oppfølgerfilmer.

Har du sett: Depps datter er prikk lik mamma.

Tidligere har Depp fortalt at rollen var inspirert av en blanding av tegneseriefiguren Pepe LePew og rocker Keith Richards, og Richards fikk selv en rolle i «At World’s End» (2007) og «On Stranger Tides» (2011).

– Jeg var litt bekymret for hva Keith Richards ville synes. Jeg fryktet ikke Pepe LePew, men jeg var litt engstelig for Keith. For mesteparten av tiden jeg tilbragte sammen med ham, sugde jeg til meg så mye av ham jeg kunne. Og da han fant ut av hva jeg holdt på med, kunne det gått begge veier. Men han tok det veldig bra og var veldig hyggelig, sa Depp til NME i forbindelse med premieren på «On Stranger Tides».

FØRSTE FORSØK: Keira Knightley som Elizabeth Swann og Johnny Depp som kaptein Jack Sparrow i den første «Pirates of the Caribbean»-filmen fra 2003. Foto: , Walt Disney Pictures

Den fjerde oppfølgeren i «Pirates of the Caribbean»-franchisen, «Dead Men Tell No Tales», regisseres av norske Espen Sandberg og Joachim Rønning og har planlagt premiere sommeren 2017.

Bakgrunn: Derfor fikk norske regissører gigantprosjekt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder