OPPSIKTSVEKKENDE: Syv år etter sin død skal Michael Jackson portretteres av Joseph Fiennes. Foto: Reuters og AP ,

Joseph Fiennes skal spille Michael Jackson

Om den gamle historien om Michael Jackson, Marlon Brando og Elizabeth Taylor er sann, er usikkert. Men nå blir det film av den.

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over fire år gammel

Har du hørt om Michael Jackson, Marlon Brando og Elizabeth Taylor som dro på «road trip» fra New York til Ohio etter 11. september 2001?

Vanity Fair utbroderte dette i 2011. Bakgrunnen skal ha vært at popkongen inviterte de to andre til sin konsert i Madison Square Garden, men at terrorangrepet resulterte i at trioen i stedet leide en bil for å komme seg hjem til Ohio. En tidligere ansatt hos Jackson skal mange år etter ha lekket denne historien, som ellers aldri har blitt bekreftet. Brando døde i 2004, mens Jackson døde i 2009. I 2011 gikk også Taylor bort.

Ingen av de tre har noen gang snakket om den angivelige bilturen. Men sant eller ikke sant – historien blir nå TV-film for Sky Arts, skriver The Guardian.

Disse tre skal spille

Britiske Joseph Fiennes (45) skal spille Jackson, «Grease»-stjernen Stockard Channing (71) fyller rollen som Taylor, og Brian Cox (47) skal figurere som Brando.

NÆRE VENNER: Elizabeth Taylor og Michael Jackson i 1986. Foto: AP ,

Fiennes, best kjent fra filmer som «Shakespeare in Love», «Hercules» og «American Horror Story», beskriver selv jobben som «en utfordring».

– Det blir en mosom, lettlivet og uhøytidelig «road trip» om kjendiser på dette nivået. Men det blir også en vakker og poengtert film om vennskapet deres, sier han til nyhetsbyrået Wenn.

Omstridt valg

Det vekker oppsikt i amerikanske og britiske medier at en hvit skuespiller skal spille Jackson. Hitfix.com spår at det kommer til å skape kraftige reaksjoner og viser til Twitter-meldinger som allerede tyder på misnøye hos mange.

Skuespiller Orlando Jones skriver (47): «Det er helt greit at Joseph Fiennes spiller Michael Jackson, men bare hvis Angela Bassett får rollen som Elizabeth Taylor».

Nyheten om rollebesetningen kommer midt i Oscar-kontroversen rundt det faktum at ingen fargede stjerner er nominert til de gjeveste prisene i år.

Også amerikanske medier som People omtaler det nye TV-filmprosjektet, hvor Neil Forsyth har fått i oppdrag å skrive manus.

En av Taylors tidligere assistenter skal ha uttalt til Vanity Fair at hun tviler på at historien har rot i virkeligheten. Tvert imot skal Taylor ha blitt værende i New York etter terrorangrepene, hvor hun blant annet skal ha oppsøkt en kirke for å be for ofrene.

I'm TOTALLY on board with Joseph Fiennes playing Michael Jackson IF AND ONLY IF Angela Bassett is cast as Elizabeth Taylor

Mer om

 1. Michael Jackson
 2. Hollywood

Flere artikler

 1. Paris Jackson (19) fikk filmrolle

 2. Quincy Jones sjokkerer i intervjuer

 3. Paris Jackson (19) fikk filmrolle

 4. Pluss content

  Drap, sex og reality-TV: Slik har det gått med Jackson-familien

 5. Ti år siden «Gossip Girl» - slik ser de ut nå

Fra andre aviser

 1. Brando med egne ord

  Aftenposten
 2. Omstridt Michael Jackson-dokumentar tilfredsstiller ikke NRKs krav, vises likevel

  Bergens Tidende
 3. Dette er anklagene mot Michael Jackson

  Aftenposten
 4. Nå er også Mulan i fare for å bli hvitvasket. Kjære Disney og Sony, la henne være kinesisk!

  Aftenposten
 5. Omstridt Michael Jackson-dokumentar tilfredsstiller ikke NRKs krav, vises likevel

  Aftenposten
 6. Advokat mener NRK dømmer Michael Jackson

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no