Klart for Bond-pikefest i Oslo

I august er det duket for et spesielt syn i Oslo når hele syv Bond-damer tar turen til hovedstaden.

  • Kristine Hellem Aanstad

Artikkelen er over fire år gammel

Er du James Bond-fan? Da bør du markere 20. august i kalenderen din. Da kommer det nemlig syv Bond-piker til Oslo:

Martine Beswick («From Russia with Love» og «Thunderball»), Maryam d'Abo («The Living Daylights»), Britt Ekland («The Man with the Golden Gun»), Carey Lowell («Licence to Kill»), Luciana Paluzzi («Thunderball»), Carole Ashby («A View to a Kill») og Tonia Sotiropoulou («Skyfall»).

– I forbindelse med at «Thunderball» har 50-årsjubileum, og den nye Bond-parfymen, tenkte jeg at dette var en fin anledning til å vise at vi setter pris på filmene – og ikke minst de ikoniske og legendariske Bond-pikene, sier mannen bak arrangementet, Morten Steingrimsen, til VG.

Kjenner du dem igjen?Slik ser Bond-pikene ut i dag

Ulike generasjoner

Ifølge Steingrimsen, som er redaktør for det norske James Bond-magasinet, ønsker han å få litt Hollywood-glamour til Oslo med å invitere Bond-pikene til hovedstaden.

– Aldri før har så mange Bond-damer vært samlet i Nord-Europa. Vi har vært veldig bevisst på at vi ville ha skuespillere fra ulike generasjoner. Så vi har prøvd å dekke hvert tiår.

– Hvordan fikk du tak i disse Bond-pikene?

– Jeg tror det har en sammenheng i at de synes Oslo og Norge er noe eksotisk. Mange av dem har ikke vært her, og så hjelper det på at dette er et veldedig arrangement. Det har vært lange forhandlinger med agenter, og det har vært tidkrevende. Jeg må innrømme at jeg ikke trodde at så mange av dem skulle ta turen.

Les også: Kåret til tidenes verste Bond-pike og her er tidenes beste Bond-pike

På kvelden 20. august er det duket for en gallaforestilling av «Thunderball» i en nyrestaurert versjon på Victoria kino i Oslo - hvor Bond-pikene skal kaste glans.

På rød løper

Begrensede plasser legges ut for salg for en høy pris. Resten kan håpe å få et glimt av Bond-pikene på rød løper utenfor Victoria kino. Eller du kan vente til november når den nye Bond-filmen «Spectre» kommer på kino. I fjor ble det offentliggjort hvem de nye skurkene og «babene» var.

Overskuddet går til UNICEF, veldedighetsorganisasjonen hvor Sir Roger Moore, tidligere Bond-stjerne, er ambassadør.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder