Han gir stemme til Lille-Knerten

Se premiere på rykende fersk «Knerten»-trailer

(VG Nett) Trond Fausa Aurvåg (38) trengte ikke øve lenge før han fant stemmen som passet perfekt til den nyfødte tenåringen Lille-Knerten.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Kinopublikum får stifte bekjentskap med den nye, lille trepinnen i kommende «Knerten i knipe». Knerten og Karoline blir foreldre, men den nye kjendispinnen er ikke helt baby, selv om han er nyfødt. Han kan nemlig snakke fra første stund - og skravla går.

- Lille-Knerten er en sånn irriterende tenåring. Jeg måtte skape den høyrøstede stemmen som Knerten har, men i en litt annen form. Det var en spesiell oppgave, innrømmer skuespiller Trond Fausa Aurvåg til VG Nett.

VGTV: Eksklusiv trailer-premiere på «Knerten i knipe»

Inntil i dag har det vært hemmelig hvem som har fått oppdraget med å gi lyd til lillepinnen i den tredje og siste filmen om Knerten.

- Den største utfordringen var liksom å forestille seg at trepinnen har lunger og kan snakke. Og så var det bare å finne en stemme som passet, forteller 38-åringen.

- Ser topp ut

- Jeg hadde en session i studio, hvor jeg prøvde forskjellige retninger, men jeg kom ganske kjapt fram til den rette stemmen, sier skuespilleren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FØDES PÅ FILMLERRETET: Lille-Knerten får stemme fra skuespiller Rrond fausa Aurvåg (38), når han dukker opp på kino i september. Foto: Paradox AS/Qvisten Animation og Scanpix


VG Netts reporter blir vennlig irettesatt når vi setter spørsmålstegn ved Lille-Knertens utseende og antyder at den nyankomne pinnen kanskje er mer sjarmerende enn søt:

- Vel... Foreldrene hans elsker ham uansett. Er han ikke pen altså? Han skiller seg kanskje litt ut... Men jeg synes han ser topp ut, jeg, sier Fausa Aurvåg om den lille, korte pinnen med det store hodet.

Snakker ikke jobb med kona

Fausa Aurvåg forteller at han ikke har noe spesielt forhold til Knerten fra før, men at han leste Anne-Cath. Vestly-bøkene da han var liten.

- Gode barndomsminner, konkluderer skuespilleren, som ikke har fått noen innspill til rollestemmen fra skuespillerkona Lena Kristin Ellingsen (29).

- Nei, hun vet vel nesten ikke at jeg har gjort jobben, flirer 38-åringen før han legger til: - Vi snakker ikke om jobb når vi er sammen.

Kassasuksess

Nærmere 800.000 kingogjengere har fått med seg de første to Knerten-filmene, og DVD-ene har solgt i om lag 400.000 eksemplarer. Filmen er også med i kampen om å gå av med seieren i «Folkets Amanda» , stemt fram av VGs og VG Netts lesere.

Fausa Aurvåg tror at suksessen skyldes at Knerten treffer alle generasjoner.

- Dagens foreldre har et forhold til Vestli, og de vil bringe dette videre til sine barn. Dessuten er sjarmen og nostalgien i filmene helt spesielle, mener skuespilleren.

Ikke hjertebank

Han bekymrer seg ikke for hva Knerten-fansen og anmelderne må komme til å mene om stemmen til Lille-Knerten.

ALLE TRE: Knerten og Karoline med Lille-Knerten. Foto: Paradox AS/Qvisten Animation

- Jeg gjør det jeg tror på, og når jobben er gjort, er den gjort. Det er ikke sånn at jeg går og tripper med hjertebank før reaksjonene kommer.

Skuespilleren har gitt stemme til flere andre animasjonsfilmer, som «Istid», «Nemo» og «Sjørøverplaneten». Han klarer ikke å peke ut en favoritt blant disse.

- Det var gøy å spille Timos i «Nemo», men det har også vært veldig spennende å spille Lille-Knerten. Alle rollene er forskjellige.

Amanda-nominert

Før «Knerten i knipe» har norgespremiere 23. september, skal Fausa Aurvåg kjempe om Amanda-statuett under Filmfestivalen i Haugesund i august. 38-åringen er nominert for beste mannlige birolle i filmen «Hjem til jul».

- Det er alltid gøy å bli nominert. Det betyr at noen verdsetter det man har gjort, og at man har prestert noe riktig, sier Fausa Aurvåg, som har to Amanda-statuetter fra før (for «Den brysomme mannen» og «Alene menn sammen»).

Gjør reprise

Lille-Knertens foreldre, Knerten og Karoline, spilles av komiker Åsleik Engmark (45) og sangstjernen Samsaya (31). Engmark har vært med i begge de foregående filmene, mens Samsayas rollefigur dukket opp i den forrige.

Regien er denne gangen ved Arild Østin Ommundsen.

- Jeg føler han slår et slag for unger som ser annerledes ut, forklarte Ommundsen om Lille-Knerten i et intervju med VG Nett for en tid tilbake.

LES OGSÅ: Her er Lille-Knerten

Kristin Skogheim har skrevet filmmanuset, og Thomas Dybdahl står for musikk.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK

FORTSATT LILLEBROR: Adrian Grønnevik Smith (9) spiller Lillebror også i den tredje filmen om «Knerten». Foto: Paradox AS/Qvisten Animation

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder