I SAMTALER: Hollywood-skuespillerne Jennifer Lawrence og Chris Pratt er mulige navn som kan dukke opp i «Passengers». Foto:AFP,

Filmnettsted: Morten Tyldum skal regissere «Passengers» – kan få med seg store skuespillere

The Wrap melder at Hollywood-stjernene Chris Pratt og  Jennifer Lawrence er i samtaler om å ha hovedrollene i det som skal være Morten Tyldums nye film «Passengers».

  • Kristine Hellem Aanstad

Morten Tyldum har gode dager den siste tiden – ikke bare er filmen hans «The Imitation Game» nominert til åtte Oscar-priser – nå skal han, ifølge filmnettstedet The Wrap, ha regien på science fiction-filmen «Passengers».

Allerede i januar begynte ryktene å svirre om at filmgiganten Sony Pictures hadde Tyldum øverst på ønskelisten til sitt neste storprosjekt. På det tidspunktet var Tyldum bare i tidlige samtaler med filmgiganten. Nå melder altså amerikanske medier at Tyldum har fått tilliten til å styre den nye filmen.

Forhistorien til «Passengers» har vært trøblete, . Både Keanu Reeves og Reese Witherspoon har vært inne i bildet som hovedrolleinnehavere tidlig i prosessen, men disse er nå ute av bildet.

NOMINERT: Morten Tyldum og filmen «The Imitation Game» er nominert til flere filmer under søndagens BAFTA-utdeling i London. Nå skal han etter alt å dømme være akutell i en ny film. Foto:Ørjan F. Ellingvåg,NTB scanpix

The Wrap melder lørdag at «Guardians of the Galaxy»-skuespiller Chris Pratt er i tidlige samtaler med filmgiganten om å spille mot Oscar-vinneren Jennifer Lawrence. Filmnettstedet melder at Lawrence har et svært travelt tidsskjema, noe som kan gjøre at hun blir nødt til å takke nei til denne rollen.

Manuset skal også være i de beste hender; Jon Spaihts slo gjennom i 2012 med eposet «Prometheus».

Handlingen i «Passengers» foregår på et romskip som skal frakte flere tusen mennesker til en fjern, kolonisert planet. En av passasjerene blir vekket 90 år før alle andre på grunn av en feil i et sovekammer.

I frykt for å dø alene, bestemmer denne personen seg for å vekke en til. Dermed oppstår en unik kjærlighetshistorie, skriver Deadline.

Innspillingen er planlagt å starte til høsten.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder