FOR STERK KOST: Kjærlighetsfilmen med Heath Ledger og Jake Gyllenhaal, ble vist i et fengsel i Massachusetts torsdag, to dager etter at den kom på DVD i USA. Det skulle den ikke vært, mener sjefen til betjenten som viste den. Foto: AP

Viste Oscar-vinner - fengselsbetjent straffes

(VG Nett) En ansatt ved det største fengselet i Massachusettes i USA viste torsdag filmen om to homofile cowboyer. Nå kan fengselsbetjenten vente seg straff.

  • Tuva Jorfald

Artikkelen er over 14 år gammel

Fengselsbetjenten viste «Brokeback Mountain», som tidligere i år dro inn hele tre Oscar-priser, til de innsatte i et fengsel i Norfolk, sørvest for Boston.

Pressetalskvinne for kriminalomsorgen i Massachusettes, Diane Wiffin, sa i går at betjenten ikke fulgte fengselets regler om at filmer skal vurderes i forhold til overdreven vold, nakenhet og sex, ifølge CNN.com.

- Sex-scenene problemet

- Det er ikke den homoseksuelle kjærlighetshistorien som er problemet, men de eksplisitte sex-scenene i filmen, sa Wiffin.

Hun ville ikke uttale seg om hvordan fengselsbetjenten skal straffes.

«Brokeback Mountain» handler om to cowboyer (spilt av Heath Ledger og Jake Gyllenhaal) som møtes og forelsker seg. Filmen er basert på en novelle av Annie Proulx og regissert av Ang Lee.

Den fikk fantastiske kritikker og ble kåret til filmen med «beste regi», «beste manus» og «beste filmmusikk» under årets Oscar-utdeling. Men den gjeve prisen for «beste film» stakk «Crash» av med, noe som overrasket mange.

Fikk homo-pris

Nå nylig stakk Ang Lee derimot av med

prisen for nettopp «beste film» under GLAAD Media Awards i regi av Gay And Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD), som jobber mot krenkelse av homoseksuelle.

Filmtilsynet på Bahamas har

forbudt filmen, på grunn av «ekstrem homofili, nakenhet og blasfemi».

Mer om

  1. Oscar
  2. Hollywood

Flere artikler

  1. «Brokeback Mountain» vant homo-pris

  2. Michelles gamle skole raser over filmrolle

  3. Jack Nicholson overrasket - bak scenen

  4. «Brokeback Mountain»-forfatter slakter Oscar

  5. Brokeback Mountain til operaen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder