MØTT MED RYKTER: Keira Knightley avviser at det pyntes på kroppen hennes i forbindelse med reklame og filmpromotering. Foto: AFP

MØTT MED RYKTER: Keira Knightley avviser at det pyntes på kroppen hennes i forbindelse med reklame og filmpromotering. Foto: AFP

Keira avviser puppe-manipulering

VENEZIA (VG Nett) - Det har aldri skjedd, som jeg vet om, i alle fall!

Jon Selås
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Keira Knightley (22) er lynrask til å avvise enhver antydning om at det pyntes på hennes tynne kropp i forbindelse med reklame og filmpromotering.

I går ble den unge engelske superstjernen her i Venezia igjen møtt med rykter om at hun ikke riktig er "rund" nok til kommersielt bruk - og at bilder av henne blir manipulert for å møte reklamens superharde krav.

Keira er her i forbindelse med Venezia-festivalens åpningsfilm, «Atonement», der hun spiller en overklassepike som blir skilt fra sitt livs kjærlighet i 1936 på grunn av en søsters løgner.

Statusen til stjernen fra «Pirates of the Caribbean»-filmene og «Stolthet og fordom» har gjort at hun følges med kameralinser og nysgjerrige blikk hvor hen hun går. Hun har alltid vært tynn. Og de første antydningene om at hun ikke var kvinnelig nok i formene til reklamebruk, kom etter lanseringen av «Kong Arthur» i 2004, de hennes barm åpenbart hadde «vokst» fra de engelske reklameplakatene ( der hun så helt normal ut), til den noe mer struttende offisielle amerikanske plakaten.

TYNN: Keira Knightley er tynn - ingen tvil om det.

I den senere tiden er hun blitt enda tynnere; det gikk rykter om spiseforstyrrelser da hun dukket opp radmager på en filmpremiere i vår. Og nå blir hun også fotomodell - de første reklamefilmene og -bildene er i ferd med å bli lansert, når Keira blir kosmetikkgigaten Chanels nye, vakre ansikt utad. Så emnet er uhyre følsomt for henne - noe hun også indirekte kommenterte nylig, da hun kommenterte sin egen og andres stjernestatus nylig: «Jeg skulle ønske folk flest innså at det er et menneske inne i oss, et menneske som forsøker å klare livet best mulig».

Men en liten kommentar antyder likevel at ikke alt kan - eller skal - være naturlig:

- Det er farlig å gjøre grensen mellom fantasi og virkelighet uklar. Film er fantasi.Og visse typer fotografi er fantasi. Hva annet kan det være, når man blir sminket opp, koreografert og dandert? Men at det har vært noen direkte billedmanipulering av bilder av meg, det kjenner jeg ikke til, sier Keira Knightley.

Les mer om henne og «Atonement» i VGi morgen!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder