SØNNEN DØMT: Pappa Michael Douglas (65) velger å se positivt på fengslingen av Cameron Douglas (31). Foto: AP

SØNNEN DØMT: Pappa Michael Douglas (65) velger å se positivt på fengslingen av Cameron Douglas (31). Foto: AP

Michael Douglas glad for sønnens fengselsstraff

(VG Nett) Michael Douglas (65) tror at fem år bak murene er det som skal til for å gjøre sønnen (31) narkofri.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Filmstjernen Michael Douglas og ekskona, skuespiller Diandra Douglas (51), satt begge i rettssalen for halvannen uke siden og kjempet mot tårene da sønnen Cameron fikk dommen. Men når straffen på fem års fengsel nå er et faktum, velger Michael Douglas å se det positive i dommen.

- Ville dødd

- Sønnen min har ikke vært rusfri over så lang tid siden han var 13 år, sier Hollywood-veteranen til TV-showet «Today».

- Jeg tror at han nå får en sjanse til å starte et nytt liv, og at han selv er klar over det. Han ville ellers komme til å dø, eller noen ville drept ham. Etter min oppfatning får han nå tiden han trenger til å bygge seg opp igjen og starte friskt, sier 65-åringen.

Cameron sa seg i retten i januar i år skyldig i å ha distribuert store mengder metamfetamin og kokain. Tiltalen stammet fra i fjor sommer, da 31-åringen ble arrestert på en nattklubb på Manhattan.

Les også: Knust etter sønnens arrest

Har klandret seg selv

Pappa Michael snakker likevel varmt om sønnen.

- Han er en flott ung mann. Jeg ville aldri støttet ham hvis jeg ikke mente det, sier Michael - som innrømmer at han har klandret seg selv.

- Jeg har påtatt meg skylden som en dårlig far, hvis det å være en dårlig far betyr å jobbe vettet av seg i et forsøk på å skape seg en karriere. Da jeg fikk Cameron, var jeg i starten av karrieren min, forteller Douglas og legger til at han i den perioden derfor var veldig mye borte fra hjemmet.

Har snudd

Douglas, som har to små sønner på 9 og 7 år med kona Catherine Zeta-Jones (40), forklarer at han nå har en helt annen ro i livet.

- Mine prioriteringer har skiftet fullstendig. Nå kommer ekteskapet og familien foran alt, lyder det fra den Oscar-belønte stjernen.

Catherine-Zeta-Jones engasjerte seg for øvrig sterkt i stesønnens forsøk på å slippe fengsel. Men retten hørte ikke på Zeta-Jones' skriftlige appell om å la Cameron få sone utenfor murene.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Få underholdningsnyheter på Facebook

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder