Vil at Ben Stiller skal se Skarsgård brekke armen på Jon Øigarden

(VG Nett) Hans Petter Molands nye gangsterkomedie «En ganske snill mann» er valgt ut blant 6000 andre til å vises i hovedkonkurransen under filmfestivalen i Berlin.

  • Øystein David Johansen

Artikkelen er over ti år gammel

| Berlinale |

- Det hadde vært morsomt om Ben Stiller får sett den, han kan jo få folk til å le. Så når man først er der med en komedie, hadde det vært artig. Men viktigst er det vel kanskje å få juryformann Werner Herzog til å le, sier Hans Petter Moland til VG Nett.

VGTV: Se klipp fra filmen hvor Stellan Skarsgård brekker armen på Jon Øigarden!

Kjenner hverandre godt

Hans nye komedie «En ganske snill mann» er tatt ut blant 6000 andre filmer til å konkurrere i hovedkonkurransen under filmfestivalen i Berlin, som regnes som en av verdens største. Han skal konkurrere mot nevnte Ben Stiller, som spiller hovedrollen i «Greenberg» og mot selveste Roman Polanski som kommer med sin siste «The Ghost Writer».

Stellan Skarsgård spiller hovedrollen som forsofne Ulrik. Han slipper ut etter 12 år i fengsel og som dras mellom sønnen og sin gamle vennegjeng med kjeltringer.

SPILLER SKURK: Stellan Skarsgård som Ulrik i «En ganske snill mann». Foto: Paradox

Moland har jobbet med Skarsgård to ganger tidligere, i «Aberdeen» og «Kjærlighetens kjøtere», så han hadde få problemer med å få fram drittsekken i den svenske verdensstjernen.

- Vi har lett tilgjengelighet til hverandres følelsesliv og register for ting. Det gjør det lettere å ha det moro og være utforskende, i stedet for å streve for å få det mest basale på plass, sier Moland om prosjektet.

- Vi hadde et stramt budsjett og kort opptaksperiode så da hjelper det å ha overskudd og et vennskap i bunnen. Vi kaster ikke bort energi på å bli kjent med hverandre eller å gå og føle på hverandre.

Les også: Skarsgård om «En ganske snill mann»: Det var utrolig moro

Tror du «En ganske snill mann» kan vinne priser i Berlin?Diskutér på Facebook-siden til Rampelys!

Kresent publikum

Moland har vært i Berlin tidligere og er klar over at han kommer til å ha å gjøre med et svært kresent publikum. På Berlinalen sier man nemlig i fra både gjennom stormende applaus eller med buing hvis man ikke liker filmen, uavhengig om regissøren selv er til stede på visningen.

- Det er dritskummelt å skulle ha premiere foran 1600 mennesker. Det er et kresent publikum, så de er ikke nødvendigvis høflige. Er de misfornøyde, så er de nådeløse. Det er nok av grunner til å være nervøs, men det vil vel helst gå godt!

FORSOFFEN GJENG: Knut Jørgen Skaro, Gard Eidsvold, Stellan Skarsgård og Bjørn Floberg i En ganske snill mann. Foto: Paradox

Flere artikler

  1. Skryt til Moland og Skarsgård

  2. «En ganske snill mann» solgt til 20 land

  3. Jubel for norsk film i Berlin

  4. «Kraftidioten» klar for hovedprogrammet i Berlin

  5. Fra gråt til smil for Moland

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder