Tamme villdyr

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert

«MADAGASKAR»

FILM

Regi: Eric Darnell, Tom McGrath. Am. animasjon. For alle. Norske stemmer: Ane Dahl Torp, Bård Tufte Johansen, Christoffer Staib, Robert Stoltenberg. Amerikanske stemmer: Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith.

Alle som har sett Lars Monsen streve seg gjennom villmarken, vet hvor slitsomt det er. I «Madagaskar», Dreamworks sensommergave til barna, er villmarkslivet snudd på hodet. Hvordan går det når en gjeng sofistikerte newyorkere (altså «villdyr» fra metropolens Zoo) brått havner i den frie natur på Madagaskars fargesprakende sletter?

I møtet med den ville natur blir de usikre - og oppfører seg delvis som en gjennomsnittlig Robinson-deltager. Hvilket innebærer forvirring, litt spenning, glede, sjalusi og mye krangling.

Greit nok, dyrene har en viss sjarm, og er tidvis morsomme. De norske stemmene fungerer OK, med Robert Stoltenberg klart i føringen som selvopptatt kongelemur. I originalversjonen er Jada Pinkett Smith en mer soul-preget flodhest enn Ane Dahl Torp i den norske dubbingen.

Men selve historien er ganske så tynn. Det starter friskt, men episodene og hendelsene i det fri er ikke særlig oppfinnsomme. For de yngste tilskuerne holder det kanskje at dyrene er søte, men magien og dramatikken vi har sett i senere års animasjonsfilmer, mangler. Og midtveis er det som om man ikke helt vet hvordan dette villmarkseventyret skal avrundes. Litt skuffende for oss som er blitt animasjons-bortskjemte de siste årene.

BORGHILD MAALAND

Denne artikkelen handler om