Saksøker Matrix

(VG Nett) Marcus Chong spilte Tank i den første Matrix-filmen. Nå er han forbannet over at rollen hans ikke fikk være med i oppfølgerne.

  • Mie Sundberg

Artikkelen er over 17 år gammel

Chong har saksøkt både filmskaperne og filmselskapet Warner Bros for å ha brutt avtalen om at han skulle spille frihetsforkjemperen Tank i begge Matrix-oppfølgerne.

Ifølge Chong ble det i 1998 inngått en muntlig avtale om at rollefiguren Tank skulle være med i de to oppfølgende filmene, og at denne avtalen ble kontraktfestet i 2000, skriver IMDb

Føler seg krenket

Chong saksøker dem også for å spre falske rykter om at han nærmest oppførte seg som en terrorist mot filmselskapet og filskaperne, og dermed få ham svartelistet i Hollywood.

Ifølge IMDb hevder kilder innen filmindustrien at Chong nærmest forfulgte filmskaperne med trakasserende telefonoppringinger etter at de avslo hans krav om skyhøye honorar i de nye filmene.

Rollefiguren Tank ble dermed resolutt skrevet ut av videre manus og erstattet med figuren Link, som ikke er en stor, men allikevel sentral rolle i "The Matrix Reloaded".

Talsmenn for Warner Bros og manusforfatterne Andy og Larry Wachowski har foreløpig ikke kommentert Chongs anklager, skriver IMDb.

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. Ikke 3D-Potter til jul

  2. Sylvester Stallone saksøker Warner Bros. for svindel og kontraktsbrudd

  3. Ny dato for Harry Potter

  4. Hollywood Reporter: Henry Cavill ferdig som Supermann

  5. Katie vrakes i neste «Batman»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder