GLAD: Her er Spike Lee tidligere på kvelden, da han vant Oscar for Beste adapterte manus for «BlacKkKlansman» og hoppet opp på prisutdeler Samuel L. Jackson. Foto: KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Spike Lee vender ryggen til Oscarvinner

Da «Green Book» vant prisen for Beste film, melder flere medier at «BlacKkKlansman»-regissør Spike Lee reiste seg og vendte ryggen til scenen – angivelig i sinne.

  • Ingvill Dybfest Dahl

Artikkelen er over ett år gammel

Spike Lee vant sin første konkurranse-Oscar natt til mandag med det adapterte manuset til «BlacKkKlansman». Han er tidligere blitt tildelt en æres-Oscar.

Les oversikten over vinnerne og talene her.

I talen sin snakket regissøren om at 2019 var et historisk år. Hans gjennombruddsfilm «Do the Right Thing» kom i 1989.

les også

Oscar 2019 er delt ut: Gaga fikk sin første pris

– Moren til min bestemor var en slave. Bestemor sparte sosialhjelp i femten år for at jeg skulle få gå på filmskole. Vi er alle forbundet med våre forfedre. presidentvalget i 2020 er rett rundt hjørnet. La oss mobilisere, la oss velge kjærlighet over hat. La oss være på riktig side av historien. «Do the Right Thing!» sa regissøren med referanse til «Gjør det rette»-filmen.

– Dere skjønte at jeg måtte få med det!

Her kan du se de glamorøse antrekkene fra rød løper!

Så glad var Spike Lee da han vant:

Mot slutten av Oscar-utdelingen, da vinneren av Beste film ble lest opp, rapporterer flere at Spike Lee reagerte. De nominerte i kategorien var «Black Panther», «BlacKkKlansman», «Bohemian Rhapsody», «The Favourite», «Green Book», «Roma», «A Star Is Born» og «Vice», og vinneren ble «Green Book».

AP skriver at Lee reiste seg opp, veivet med hånden i avsky og begynte å gå opp og ned i midtgangen.

Deadlines journalist på stedet melder at Lee var tydelig rasende, at han gikk bakover i salen før han vendte tilbake og startet en intens samtale med Jordan Peele. Han skal ha gått opp og ned midtgangen før han stilte seg med ryggen til scenen.

les også

Ellen DeGeneres vil ha Kevin Hart tilbake som Oscar-vert

Ifølge Deadline kan bakgrunnen være at Lee nylig gjorde et intervju på CBS der han snakket om at «Do the Right Thing» ikke ble nominert til Beste film det året «Driving Miss Daisy» vant. I intervjuet skal han ha sagt at det ikke var en kommentar til «Green Book», men at han kanskje hadde noe å si om «Green Book» vant.

Ifølge AP har enkelte gjort narr av «Green Book» og hevdet at den er en utdatert, omvendt versjon av «Driving Miss Daisy».

Lee ble Oscar-nominert for manuset i 1990, men nådde ikke opp i kategoriene Beste regi eller beste film. Han har flere ganger snakket nedsettende om «Driving Miss Daisy» i etterkant.

Spøkte med det bak scenen

Ifølge Miami Herald var Lee i bedre humør da han ankom presserommet senere, der han skal ha sammenlignet Oscarakademiets valg av «Green Book» til årets Beste film med sitt yndlings-basketballag New York Knicks. Han skal ha sagt i en spøkefull tone: «Dommeren gjorde en feilvurdering».

Ifølge Indie Wire sa Lee også: «Hver gang noen kjører noen, taper jeg!»

«Green Book» handler om dørvakten Tony Lip (Viggo Mortensen) fra New York som tar seg jobb som sjåfør og livvakt for musiker og professor Don Shirley. De må følge «The Negro Motorist Green Book», en reiseguide som ble utgitt fra 1936 til 1966 i USA, som fortalte svarte hvor de kunne bo og spise uten å bli sjikanert av hvite.

Mahershala Ali vant Oscar-pris for birollen som Shirley. Mortensen var nominert for hovedrollen, men måtte se seg slått av Rami Malek.

Mer om

  1. Film
  2. Oscar
  3. Hollywood

Flere artikler

  1. Oscar 2019 er delt ut: Gaga fikk sin første pris

  2. Oscar mangler vertskap – men disse kan vinne priser

  3. 14-åring fra Hammerfest forbereder seg til Oscar-kvelden

  4. Vant Golden Globe - takket Freddie Mercury

  5. Disse kan vinne Oscar-priser

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder