FILMKLASSIKER: Kellis McGillis spilte Tom Cruises flamme i «Top Gun» for 23 år siden. Foto: Scanpix

«Top Gun»-stjerne: - Vanskelig å stå fram som lesbisk

(VG Nett) Kelly McGillis forteller at hun ikke hadde planlagt å komme ut av skapet, men at hun ble overrumplet av en reporter.

Kelly McGillis

Det skapte overskrifter langt utenfor USAs grenser at 52-åringen, som i 1986 dampet opp kinolerretet med Tom Cruise i «Top Gun», for få uker siden betrodde at hun var lesbisk.

To ekteskap

Filmstjernen har i mange år måttet tåle spekulasjoner rundt sin seksuelle legning, på tross av at hun har vært gift med to menn og har to barn med den siste av dem. Det var heller ikke skuespillerens plan omsider å informere omverdenen om at hun er lesbisk.

Videointervju

Det var under et ferieopphold i Florida tidligere i år at McGillis stilte opp på et intervju med nettsiden Shewire.com at betroelsen kom. 52-åringen informerte nettstedets «Girl Rock»-videoblogger Jennifer Corday at hun var singel, og da spurte Corday: - Ser du etter en mann eller kvinne?

NÅ: Kellis McGillis på fotballbanen i Florida tidligere i år. Foto: AP

- Det var et sannhetens øyeblikk, forteller McGillis til bladet People nå i etterkant. For skuespilleren valgte nemlig å svare ærlig på Cordays spørsmål. - Jeg ser definitivt etter en kvinne.

Se videointervjuet her (VG Nett er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider).

LES OGSÅ: FILMSTJERNE UT AV SKAPET

Har alltid hatt standardsvar

- Det var vanskelig. Jeg tenkte at «hmmm, skal jeg si sannheten, eller skal jeg bare svare at det ikke er hennes business», som alltid har vært standardsvaret mitt, forteller McGillis til bladet.

- Jeg bestemte meg for å være ærlig. Sannheten har latt vente på seg lenge, betror filmstjernen, også kjent fra 1985-filmen «Witness» mot Harrison Ford.

Kjempet imot

McGillis betror at hun i lang tid kjempet mot sin egen legning.

- Jeg prøvde hardt å være noe jeg ikke var. Jeg prøvde superhardt. Det var vanskelig for meg og en lang prosess før jeg kunne akseptere meg selv og føle meg hel og lykkelig, forteller filmstjernen.

Hun er overrasket over at «nyheten» om hennes legning har vakt så stor interesse.

- Det gikk litt tid etter intervjuet og jeg trodde det hadde kokt bort. Men mens jeg var på et cruise, fikk jeg en telefon fra en venn som sa «det er overalt!», forteller skuespilleren.

Redd for å bli fordømt

- Jeg har alltid vært redd for å bli fordømt av andre, innrømmer McGillis som er single og trives med det.

- Jeg er glad for å være single nå. Jeg har mange kule venner og et godt liv. Jeg var i et forhold i åtte år. Nå vet jeg ikke hva Gud har som plan for meg, sier McGillis som for tiden er aktuell på teaterscenen i «The Little Foxes» i California.

Spekulasjonene rundt 51-åringens legning ble ikke mindre da hun i 2007 takket ja til en rolle i TV-serien «The L Word», som utspiller seg i det lesbiske og biseksuelle miljøet i Los Angeles.

McGillis, som har døtre på 19 pg 16 år, var gift i 13 år med Fred Tillman. De ble skilt i 2002.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder