ADRENALIN-JUNKIE: Ane Dahl Torp synes det aller morsomste med innspillingen av Bølgen var da hun kunne skli på vannet i korridorene. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

Ane Dahl Torp svømte seg vill under innspilling

HAUGESUND (VG) Skuespilleren måtte hentes tilbake av dykker under innspillingen av Amanda-hyllede «Bølgen».

  • Angelica Hagen

«Bølgen» er søndagens åpningsfilm i Haugesund – da skal skuespillerne får se det endelige resultatet for første gang.

– Mannen min trodde jeg hadde hatt det fælt fordi jeg så så sliten ut, men egentlig har det vært kjempegøy å spille inn denne filmen, sier Ane Dahl Torp til VG.

– Det var fysisk utmattende, men det har vært et eventyr! legger hun til.

Både Dahl Torp og Kristoffer Joner har tilbrakt utallige timer under vann for å få laget «Bølgen» – det var utmattende for Dahl Torp. De måtte begge bære våtdrakt med lodder på, som skulle holde dem nede i vannet.

Nesten på gråten

Hun sier at hun grudde seg lenge før innspillingen begynte på grunn av alle scenene under vann – i tillegg fikk hun prestasjonsangst og var redd hun ikke skulle oppfylle regissørens krav.

– Det verste var å være sperret inne. En gang svømte jeg meg vill midt i opptaket for det var så mørkt der inne, ler hun.

Skuespillerne ble nøye observert av dykkere som fikk dem opp av vannet – eller på plass – om noe skulle gå galt.

Toronto: Ane Dahl Torp i celebert selskap

Adrenalinkick

Ane Dahl Torp tok rollen i filmen fordi hun ville gjøre noe annerledes. Men hennes oppfatning av hvordan en katastrofefilm blir til var noe annerledes enn hos produsentene.

– Jeg trodde det meste skulle være filmtriks, men det viste seg at jeg faktisk måtte gjøre det på ordentlig, sier hun til VG.

Hun forteller at i en scene ble hun bedt om å skli på rumpa når bølgen treffer henne, for så å ta tak i et håndtak på veggen.

– Jeg prøvde å forklare dem at det ikke kom til å skje på den måten når vannet treffer, men så viste det seg jo at det var akkurat det som skjedde, ler hun og legger til:

– Det var det aller morsomste, jeg fikk et skikkelig adrenalinkick av det.

Ektemannens video: Se Dahl Torp gå berserk

På Walk of Fame

Ane Dahl Torp har blitt hedret for sitt skuespillertalent med blant annet en Amanda og Heddaprisen. Lørdag var hun en av dem som fikk en egen «Amandastein» på Haugesunds «Walk of Fame».

Ane Dahl Torp sa til VG etter seremonien at det var veldig stas å være den første som fikk utmerkelsen:

– Det er utrolig gøy, men så ble jeg litt flau over å se den keitete underskriften min.

Bølgen-ideen: Hentet fra VG

WALK OF FAME: Lørdag ble steinene til Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp avduket for første gang. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder