POPULÆR SKUESPILLER: Jesse Eisenberg, her i Cannes i år under premieren for Woody Allens «Café Society». Han kom ikke til festivalen i fjor da «Louder Than Bombs» ble vist for første gang. Foto: Valery Hache Afp

Hollywood-stjernespekket norsk film flopper i USA

Selveste Lex Luthor var på rollelisten, men det hjalp
ingenting. «Louder Than Bombs» ligger på 330. plass på kinolisten i USA for det siste året.

Artikkelen er over tre år gammel

«Louder Than Bombs» ble valgt ut til hovedkonkurransen i Cannes, som den første norske filmen på 36 år, og har den svært profilerte Hollywood-stjernen Jesse Eisenberg (Lex Luthor i «Batman vs Superman») i hovedrollen.

Sett denne? Full sexpartner-forvirring på pressekonferanse for norsk film

Tidligere i dag ble det kjent at filmen har fått flest Amanda-nominasjoner av alle, åtte i tallet. Men den engelsktalende filmen har gjort det dårlig i USA, hjemlandet til den populære hovedrolleinnehaveren.

Les også: Satte historisk rekord - neste uke fronter «Lex Luthor» norsk film i USA.

Tall fra nettstedet Boxofficemojo viser at filmen kun har spilt inn knappe 164.000 dollar, 1.368.268 kroner.

Det plasserer filmen på 330. plass på listen over filmer som har hatt premiere på kino i USA det siste året. Filmen ble sendt ut i 40 kopier. Helt uten sammenligning for øvrig, men for å sette ting litt i perspektiv: Eisenbergs «Batman vs Superman» ble sendt ut i 4.256 kopier, og spilte inn over 330 millioner dollar, over 2,7 milliarder norske kroner.

PROFILER I NORSK FILM: Rachel Brosnahan, kjent fra «House of Cards» og den franske filmstorheten Isabelle Huppert spiller begge i «Louder Than Bombs» Foto: Eric Gaillard Reuters

Produsent Thomas Robsahm svarer slik på VGs spørsmål om å kommentere besøkstallene i USA.

– Filmen har passert 250.000 besøk på verdensbasis og er i dag nominert til åtte Amandapriser inkludert beste kinofilm. Dette er en type film som trekker et dedikert publikum i mange land, som til sammen gir et høyt publikumstall.

VGs Jon Selås så filmen under verdenspremieren i Cannes og ga filmen terningkast 4. Han tror filmen nok har «druknet» i USA.

– Den har helt sikkert «bare» blitt ansett som en liten kunst-film av en regissør som av mange ansees som meget lovende – men som ennå ikke har et navn utenfor kretsen av de mer spesielt interesserte.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder