KJÆRLIGHETSHISTORIE: Kristen Stewart som Bella og Robert Pattinson som Edward i filmen «The Twilight Saga: New Moon». Foto: Nordisk Filmproduksjon

Kvinne arrestert for «Twilight»-filming

(VG Nett) Den 22 år gamle kvinnen som snikfilmet den nye «Twilight»-filmen, får støtte fra svært uventet hold.

Artikkelen er over ti år gammel

Det er nemlig ingen ringere enn regissøren bak «The Twilight Saga: New Moon» som tar den amerikanske kvinnen i forsvar. Filmskaper Chris Weitz tror nemlig ikke at Samantha Tumpach, som ble pågrepet i kinosalen i Illinois 28. november, er en typisk videopirat.

- Stor forskjell

- Det skulle være unødvendig å minne om at det er stor forskjell på å beskytte opphavsretten til en film og å hente fram et urettferdig eksempel på en som helt klart ikke har hatt til intensjon å piratkopiere filmen, sier regissør Weitz til avisen Chicago Herald Tribune.

Samantha Tumpach ble arrestert og satt to dager i varetekt etter å ha blitt avslørt mens hun filmet scener fra filmen mens hun og venninner feiret søsterens bursdag i kinosalen. 22-åringen risikerer å måtte sone tre år bak murene dersom hun blir funnet skyldig i tiltalen.

FLERE NYEHTER PÅ RAMPELYS

- Urettferdig

Regissøren legger til at han mener det er «fryktelig urettferdig», og at han vil gjøre det han kan for å hjelpe den tiltalte kvinnen.

- Men jeg vet ikke hvor stor myndighet jeg har. Filmen er, når alt kommer til alt, ikke min private eiendel, sier Weitz.

Tumpach selv har bestemt nektet for at hun hadde planer om å distribuere filmopptaket.

22-åringen må møte i retten 17. desember.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder