I HAUGESUND UTEN AKSEL: Morten Tyldum (nr to fra venstre) var veldig lei seg for at Aksel Hennie ikke deltok på pressedagen for Hodejegerne i Haugesund. Foto: Øystein David Johansen

Gråtkvalt regissør: Forferdelig trist at Aksel ikke er her

HAUGESUND (VG Nett) Morten Tyldum beklaget sterkt at ikke hovedpersonen selv kunne være til stede for å lansere «Hodejegerne».

  • Øystein David Johansen

Artikkelen er over åtte år gammel

- Det er forferdelig trist at ikke Aksel er her i dag. Han har vært med fra dag én på dette prosjektet og jeg hadde han i tankene fra første øyeblikk, sa en tydelig beveget gråtkvalt Morten Tyldum på pressekonferansen for «Hodejegerne» under filmfestivalen i Haugesund i dag.

Les VGs anmeldelse av «Hodejegerne» her

Tyldum hadde med seg skuespillerne Nicolaj Coster-Waldau, Synnøve Macody Lund og Eivind Sander, men hovedpersonen manglet. I går ble det kjent at Aksel Hennie (35) valgte å avlyse presseseansen i Haugesund etter den tragiske fallskjermulykken forrige uke hvor hans bror Annan Forbes Hennie (29) omkom.

LES OGSÅ: Aksel Hennie avlyser tur til filmfestivalen

FILMKLAR: Aksel Hennie spiller Roger Brown i filmatiseringen av Jo Nesbøs «Hodejegerne». Foto: Nordisk Film AS


Det var onsdag 17. august at Aksels halvbror Annan Forbes Hennie omkom i en fallskjermulykke i Vestfold. Aksel Hennie, lillebroren og faren hadde alle tre en stor lidenskap for fallskjermhopping, og Aksel hoppet ut sammen med broren da den tragiske ulykken skjedde. Annan Forbes Hennies kolliderte med en annen i luften, og ble like etter erklært død på stedet.

Morten Tyldum og Aksel Hennie er nære kolleger og gode venner og har samarbeidet flere ganger tidligere. Tyldum valgte Hennie til hovedrollen i suksessfilmen «Buddy» fra 2003.

Søndag var Aksel Hennie til stede under minnemarkeringen for terrorangrepene 22. juli.

Mer om

  1. Film

Flere artikler

  1. Aksel Hennie avlyser tur til filmfestivalen

  2. «Hodejegerne»-Synnøve: - Tungt uten Aksel

  3. Aksel Hennie: En fyr jeg elsket over alt på jord

  4. Øyeblikkene med Tone og Aksel

  5. Blandet amerikansk mottakelse for «Hodejegerne»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder