Ulrik Imtiaz Rolfsen klar med «Izzat»-oppfølger - så venter Hollywood

Spilte inn siste scener da «Izzat»-stjerne døde

Lager film med «Elefantmannen»-produsent

Ulrik Imtiaz Rolfsen gjør sin første film i USA til høsten, men først skal han presentere fortsettelsen på sin egen ni år gamle suksess.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Det er med ærefrykt jeg går inn i det universet igjen, jeg er nervøs for å skuffe fansen, sier regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen til

Han ferdigstiller i disse dager «Haram», en oppfølger til actionsuksessen «Izzat» fra 2005. Slutten av innspillingen ble meget spesiell for regissøren og crewet da de fikk vite at «Izzat»-stjernen Daud Mirza døde brått - mens de spilte inn de siste scenene.

SPENNINGSFILM: Elias Ali og Kåre Conradi i «Haram». Regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen (innfelt) Foto: Privat/Robert S. Eik,

- Det var veldig spesielt fordi vi var så nære venner, og han var en så stor del av «Izzat». Jeg har ikke vært i den «sfæren» på flere år, så da jeg fikk vite at han var død, midt oppi dette ble det veldig spesielt. Nesten en meta-opplevelse. Vi jobbet utrolig tett sammen og veldig lenge, han var en av ildsjelene med «Izzat».

«Izzat» er en film som har vist seg å ha et langt liv. Filmen er obligatorisk i undervisningen på mange ungdoms - og videregående skoler og regissøren møter stadig ungdommer som har sett filmen flere ganger.

- At jeg har laget noe for ni år siden som er stor hos ungdom nå er ubeskrivelig gøy. Derfor er det kjempeskummelt å følge den opp. Jeg har prøvd å lage en mer moderne form på filmen. Det er det samme miljøet, mange av de samme karakterene.

Filmen handler blant annet om forholdet mellom en norskpakistansk unggutt og hans søster.

«IZZAT»-OPPFØLGER: Elias Ali og Sohail Anwar i en scene fra «Haram». Foto: Privat,

- Han unner ikke søsteren sin de samme gledene som han selv. Jeg utforsker dobbeltmoralen, hvordan gutter og jenter forskjellsbehandles i den norskpakistanske kulturen. Jeg føler jeg har en mulighet til å si noe mange andre ikke har, siden jeg har den dobbeltheten i meg, sier Imtiaz Rolfsen som selv har norsk mor og pakistansk far.

Imtiaz Rolfsen understreker likevel at det er en underholdningsfilm han har laget med «Haram».

- Det er mer en spenningsfilm enn ren action, men jeg vil lage filmer jeg selv liker når jeg går på kino: Filmer som underholder meg og samtidig gir meg noe, og ikke etterlater meg tomhet etterpå.

Klar for Hollywood

Omtrent samtidig med at «Haram» lanseres i høst setter Imtiaz Rolfsen seg på flyet til Los Angeles hvor han skal gjøre sin første Hollywood-film.

- Jeg har signert for en film som heter «Breathe», som skal produseres av Jonathan Sanger. Den handler om et amerikansk ektepar på reise i Sør-Amerika. Kvinnen i forholdet blir kidnappet og må komme seg ut, sier Imtiaz Rolfsen.
Han får en drøm oppfylt med Hollywood-film, men tar ikke av av den grunn.

- Jeg er jo en «nobody» i Hollywood, men det er noe jeg alltid har drømt om, så om det ikke går, ja så har jeg i hvert fall prøvd!

Prosjektet venter nå på å få casting klar, og vil ifølge Imtiaz Rolfsen ha et budsjett likt en stor norsk film. Produsenten Jonathan Sanger er ingen «nobody» i Hollywood. Han har blant mye annet tivært eksekutiv produsent for Tom Cruise-filmen «Vanilla sky», og han har vært produsent for Oscar-vinneren «Elefantmannen», regissert av David Lynch.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder