MANGFOLDIG REGISSØR: Per Olav Sørensen har både drama, krim og komedie på CV-en fra før. Nå skal han gå løs på gangstermiljøet i Oslo by. Foto: Roger Neumann

Per Olav Sørensen fra «Halvbroren» til dop og prostitusjon

Regissør Per Olav Sørensen holder seg i Oslo når han planlegger ny spillefilm. Men det er godt stykke fra «Halvbroren»s Fagerborg.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Den kritikerroste regissøren er en mann med mange jern i ilden. Hans TV-serie «Halvbroren» trekker en million seere hver søndag, han har regien på komiker Terje Sporsems «Krig», og snart er det premiere på Riksteaterets «Bedrag», som mossingen også har regi på.

Nå er den mangesidige regissøren i gang med noe helt annet. Sammen med regissørkollega Irasj Asanti (lagde TV-serien «Brødre» for NRK) jobber han med et filmprosjekt om Oslos nattsider anno 2013. Et godt stykke fra 1960-tallets Oslo vest, som vi kjenner fra «Halvbroren»

- Jeg kan bekrefte at vi to jobber sammen om et manus. Det handler om deler av Oslo man ikke hører så mye om, om organisert kriminalitet og prostitusjon, forteller Sørensen til VG.

Utgangspunktet for prosjektet, som foreløpig ikke har noen tittel, er et dyptliggende sosialt engasjement, forteller Sørensen. De to har også en teori de jobber ut i fra for prosjektet.

- Hva er det som styrer prostitusjon og narkohandel? Det hele har ikke livets rett uten at det finnes kunder, og vår teori er at det er en norsk middelklasse som holder det hele gående.

Prosjektet er på et tidlig stadium foreløpig, og de to har ennå ikke søkt støtte hos Norsk Filminstitutt. Et av poengene med å gå sammen er å forene forskjellig bakgrunn.

- Vi to kjenner svært ulike miljøer begge to, og vi tenker å belyse problematikken fra flere sider, og finne historiene.

Sørensen har regissert en rekke TV-serier og teateroppsetninger. Sin første spillefilm regisserte han i 2011, komedien «Mennesker i solen».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder