MANGE PROSJEKTER PÅ GANG: Morten Tyldum, her under årets Amanda-prisutdeling. Foto:

Derfor dropper stjerneregissør storfilm om Tordenskjold

(VG) Den planlagte storfilmen om krigshelten Tordenskjold er lagt på is. Nå må produsentene finne ny regissør, og søke om støtte på nytt.

  • Øystein David Johansen

Artikkelen er over syv år gammel

«Tordenskjold» er en planlagt storfilm med 75 millioner kroner i budsjett, og har allerede mottatt 16 millioner fra Norsk Filminstitutt.

Planlagt i registolen var «Hodejegerne»-regissør Morten Tyldum, men han har trukket seg fra prosjektet, skriver Dagsavisen i dag.

VG har nå vært i kontakt med Morten Tyldum, som for tiden er i USA. Han beklager sterkt at han har funnet det nødvendig å trekke seg, og sier han har vært i løpende kontakt med produsent John M. Jacobsen.

- «Tordenskjold» er et fantastisk spennende prosjekt det ikke har vært lett å forlate. Jeg har hele tiden gjort alle parter oppmerksomme på at jeg er i utvikling med flere prosjekter her i LA, og målet har alltid vært å få til begge deler, forklarer Tyldum.

Han sier han fortsatt ønsker å utvikle og lage film også i Norge, selv om han er bosatt i Los Angeles. Problemet med «Tordenskjold» var at det ble krasj i timeplanen.

- Fordi «Tordenskjold» hadde en deadline som ikke gikk overens med min øvrige timeplan så gikk det dessverre ikke denne gangen. Produsentene har opptrådt ekstremt profesjonelt og har hatt forståelse for min situasjon, sier regissøren.

Som VG skrev i går har nordmannen en rekke prosjekter på gang i USA. Det siste han har blitt knyttet til er en storfilm om matematikeren Alan Turing, som knakk tyskernes «Enigma»-koder under 2. verdenskrig.

Tidligere er det kjent at samarbeider med Ben Affleck om actionthrilleren «Bastille Day», med Mark Wahlberg i filmen «The Disciple Program» og thrilleren «What Happened to Monday?».

Tyldum krysser nå fingrene for at «Tordenskjold» blir en realitet med en annen i registolen.
- Jeg vil ikke mer enn at «Tordenskjold» kommer i produksjon, uansett regissør.

Støtten på 16 millioner fra Filminstituttet blir nå borte, skriver Dagsavisen og siterer Ivar Køhn i Utviklings - og produksjonsavdelingen ved NFI.
Produsent Sveinung Golimo har stor forståelse for Tyldums beslutning.

- Dette har vært en drøm for ham lenge, og da skjønner vi at han griper sjansen, sier Golimo til Dagsavisen.

Mer om

  1. Film

Flere artikler

  1. Morten Tyldum lager Hollywood-film om britisk krigshelt

  2. «Bølgen»-regissør fikk Amundsen-nei fra Filminstituttet

  3. Tungtvannsaksjonen blir ny TV-serie

  4. Harald Zwart imponerte Sony med hjemmelaget «He-Man»-by

  5. Kjemper om «Slaget om Narvik»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder