LITEN OSCARFAVORITT: Abigail Breslin har vunnet priser tidligere og er nå en av favorittene til å vinne Oscar for beste birolle. Foto: AFP

Liten miss knuser drømmejente?

Hollywoodeksperter tror en 10-årig outsider vinner prisen for beste kvinnelige birolle.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Favoritten til å vinne Oscaren for beste kvinnelige birolle har blant kjennerne lenge vært Jennifer Hudson for sin innsats i musikalfilmen «Dreamgirls».

Hollywoodinsiderne Clay Smith (fra The Insider) Pete Hammond (Maxim, Hollywood Wiretap) og Sam Rubin (KTLA) rangerer nå det lille sjarmtrollet Abigail Breslin fra filmen Little Miss Sunshine foran den opprinnelige favoritten.

UTFORDRES: Jennifer Hudson i «Dreamgirls» utfordres nå av en liten miss på 10 år. Foto: UIP

Svake for barn

-Akademiet er svake for barn, og som historien viser er de spesielt svake for små jenter. 17 barn under 18 år har blitt nominert i skuespillerkategoriene i Oscarutdelingens 79-årige historie, 11 var jenter og 6 var gutter.

Tre vant, alle jenter og alle i kategorien beste kvinnelige birolle: Patty Duke som 15-åring for «The Miracle Worker» i 1962, Tatum O'Neill som 10-åring «Paper Moon» i 1973 og Anna Paquin som 11-åring for «The Piano» i 1993, oppsummerer Hammond i Los Angeles Times.

Store personligheter

Små nominerte, og vinnere har store personligheter som pleier å gjøre inntrykk på publikum.

Ifølge Hammond taler det også til Breslins fordel at hun er med i en film som er nominert i kategorien beste film, en nominasjon den ikke ville fått dersom ikke hennes innsats hadde vært god.

Hun er tittelkarakteren og den emosjonelle midtpunktet i filmen. Historien har også vist at det er en fordel at motspillerne til barnestjernene er nominert for sin skuespillerinnsats.

Dette gjaldt for både O'Neill, Duke og Paquin, og det samme gjelder for Breslin. Hennes motspiller Alan Arkin er nominert for beste mannlige birolle og har i følge kjennerne gode vinnersjanser.

Little Miss Sunshine

«Little Miss Sunshine» blir betegnet som en «indiefilm», men har likevel klart å gjøre seg bemerket verden over og fått Oscarnominasjoner i flere kategorier.

Filmen er en svart komedie og handler om en skakkjørt familie på vei til en missekonkurranse i en folkevognbuss som har sett sine bedre dager. Filmen retter kritikk mot skjønnhetskonkurransene for barn som arrangeres i USA og den amerikanske vinnerkulturen som innprentes i barn fra de er små.

Diskutér alle Oscarnominasjonene her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder