Oslo kino innfører nytt billettsystem samtidig med Star Wars-slippet..

«Star Wars»-fansen overrasket – i hui og hast til billettkø

Klokken 18 søndag kom beskjeden om at fansen kan kjøpe Star
Wars-billetter fra i morgen tidlig. Det kom helt overraskende på fansen, men kort tid etter var det allerede kø foran Oslos største kino.

 • Øystein David Johansen

Artikkelen er over fire år gammel

VG tok en tur til Colosseum kino hvor gradestokken nærmet seg null søndag kveld. Tidligere på kvelden hadde nemlig Disney overrasket mange fans ved å sende ut en pressemelding med informasjon om når forhåndssalget til «Star Wars - The Force Awakens» starter – og når den norske premieren blir. Og kort tid etter var køen i gang.

Les også: George Lucas planla å regissere ny «Star Wars»-film

DE FØRSTE BILDENE: Fansen diskuterer alt som er sluppet av nye bilder fra filmen til nå. Her er ett av dem. Foto:,© Lucasfilm Ltd. & TM. All rights reserved.

Den norske premieren blir forholdsvis eksklusiv. 16. desember klokken 10 om morgenen vises filmen for første gang i Norge, to dager før den har premiere på kinoer i USA.

VGTV: Star Wars-fansen i kø: Satser på at pappa kommer med klær!

Men aller først i køen fant vi to jenter som ikke hadde Star Wars som hovedprioritet. Maria Solhøi Kåsa og Renate Hallingen Aronson har nemlig ligget i kø siden fredag – for å kjøpe billetter til «Hunger Games: Mockingjay Part 2», og billettene til denne filmen legges ikke ut før neste mandag.

– Jeg fikk en melding på Facebook om at det var rykter om «Star Wars»-kø, så ringte kinosjefen og spurte: Det blir «Star Wars»-kø, vil dere være først? Vi bare: Jaaa! forteller jentene som altså skal campe en uke til.

Den nye plakaten til filmen ble også sluppet i dag - uten Luke Skywalker:

Selv om de to «Hunger Games»-jentene var først i køen, var Star Wars-fansen i overtall søndag kveld. En av dem er Espen Mikkelsen (30).

– Det kom veldig brått på. Det gikk rykter tidligere i dag om at billetter slippes i morgen, så ble det bekreftet for tre kvarter siden at det blir billettsalg her på Colosseum. Da kom alle hit så fort de kunne, forteller Mikkelsen, som selvsagt har høye forventninger til «Star Wars - The Force Awakens» og regissør J.J. Abrams.

– De tre siste var ganske dårlige, så jeg har gått mange år og ventet på en god «Star Wars»-film. Og han gjorde en ganske god jobb med «Star Trek».

Oslo kino var heller ikke helt forberedt på storinnrykk i morgen. Der planlegges det nemlig en stor omlegging av hele billettsystemet – nøyaktig samtidig som Star Wars-fansen skal ha sitt.

– Det er en stor utfordring! Vi har fullt fokus på alle plan, sier Christin Berg, programdirektør i Oslo kino til VG søndag kveld.

Hun bekrefter samtidig at fansen som står i kø prioriteres når det gjelder Star Wars-billetter. Er du av den bedagelige typen som vil kjøpe billetter fra PC-en må du vente. Nett-billettene slippes ikke før den fysiske køen med fans har fått sitt….

Les også

 1. Disney bygger «Star Wars»-land

  Snart får du mulighet til å fly i en Millennium Falcon.
 2. Mads Mikkelsen klar for «Star Wars»-spinoff

  Den danske skuespilleren (49) har kapret en av rollene i «Rogue One».

Mer om

 1. Star Wars

Flere artikler

 1. 200 campet for å være først med-billetter «Star Wars»

 2. Ny «Star Wars»-trailer avslører: Darth Vader er tilbake!

 3. Knallåpning for «Star Wars»

 4. Flåklypa slår «Star Wars»

 5. «Star Wars: The Force Awakens» en storsuksess også i Norge

Fra andre aviser

 1. Stjernekrig-feber i Bergen

  Bergens Tidende
 2. - En ny Star Wars-première er større enn julaften!

  Aftenposten
 3. Den nye Star Wars-filmen håvet inn penger i åpningshelgen

  Aftenposten
 4. Rekordhelg for James Bond

  Aftenposten
 5. Rekordåpning for «Star Wars»

  Bergens Tidende
 6. «The Force Awakens» er ikke den betingelsesløse triumfen mange hadde forventet

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder