IKKE NOE Å GRÅTE FOR: Jakob Oftebro er klar for «Snømannen» etter en rekke profilerte roller i dansk og norsk film de siste par årene. Her er han i filmen «Skammerens datter». Foto: , Nordisk Film

Jakob Oftebro klar for «Snømannen»

Den norske skuespilleren har landet en rolle i
Hollywood-produksjonen som spilles inn på hans egen hjemmebane.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Filmen har vært i innspilling i Norge i flere uker allerede, og hovedolleinnehaver Michael Fassbender har vært i sving som Harry Hole, blant annet midt i Oslo sentrum.

Onsdag har det blitt kjent at flere skandinaviske skuespillere er klare for filmen. Blant dem en av Norges (og Danmarks!) mest populære skuespillere det siste året.

Kommentar: Filmsuksessen som kan bli et mareritt

DEILIG Å VÆRE NORSK I DANMARK: Jakob Oftebro er en like stor stjerne i Danmark som i Norge. Her er han fotografert i København i fjor høst. Foto: Kyrre Lien , VG

Jakob Oftebro, som er kinoaktuell med «Gullkysten» og som har premiere med «Tordenskjold og Kold» fredag, skal spille i Hollywood-filmen.

Oftebro skal spille etterforskeren Skarre i filmen, får VG bekreftet.

Det skal han sammen med Sofia Helin fra «Broen», David Dencik (som Oftebro spiller sammen med i «Tordenskjold og Kold»), samt svenske Peter Dalle og Jonas Karlsson.

Fra tidligere er det kjent at Charlotte Gainsbourg og Oscar-vinneren J.K Simmons «Whiplash» er med i filmen som blir spilt inn i Oslo, Bergen og i Rjukan-traktene.

Filmen startet innspillingen med sprengkulde i hovedstaden, men det avtok mot slutten av forrige uke, samtidig som også snøen forsvant.

BLIR KJENT MED OFTEBRO: Hovedrolleinnehaver Michael Fassbender som Harry Hole fotografert under innspilling i Oslo. Foto: Trond Solberg , VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder