Her kysser Leo «Downton»-grevinnen

Leonardo DiCaprio (41) spanderte et skikkelig kyss på Maggie Smith (81) under årets Bafta-prisdryss.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Britenes Oscar-utdeling, der Leonardo DiCaprio stakk av med nok en pris for hovedrollen i «The Revenant», fant sted søndag kveld. I takketalen valgte han å hylle moren sin på morsdagen.

Bakgrunn: «The Revenant» vant fire priser.

Som et komisk element i TV-sendingen på selveste valentinsdagen, hadde produsentene lagt inn et såkalt «kyssekamera». Der kan publikum i salen se et kamera hvile på to utvalgte, med et hjerte som ramme rundt dem. Poenget er at de to da skal kysse. Et slikt «kiss cam» på publikum er blant annet vanlig på store sportsarrangementer i USA.

Mer av kyss: Adelén klinte til på «Skal vi danse»-parketten.

Kyssdryss på prisdryss

Da kameraet plutselig stoppet ved «Downton Abbey»-dronning, eller i hvert fall enkegrevinnen av Grantham, Maggie Smith, bøyde Leonardo DiCaprio seg fram fra raden bak og plantet et kyss på skuespillerveteranen. Hun smilte og klappet, før hun bøyde seg bakover og ga Leo en klem og et kyss tilbake.

SJENERTE: Alicia Vikander og Michael Fassbender viste seg sammen under et billøp i Monte Carlo i Monaco i mai 2015. Foto: Karwai Tang , Getty Images

Winslet om «Titanic»: – Leo hadde fått plass på døren.

Andre som delte ut kyss i ulike varianter var Stanley Tucci som kysset Cuba Gooding Jr på kinnet, hvorpå Gooding Jr. kysset Tucci tilbake midt på issen. Bryan Cranston og Julianne Moore lot som de klinte i en heftig omfavnelse, og det samme gjorde komikerne Rebel Wilson og Eddie Izzard.

Nektet å kysse

Ifølge The Telegraph var det første paret BBC hvilte på Beste birolle-nominerte Alicia Vikander og «Snømannen»-skuespiller Michael Fassbender. De to skal angivelig være kjærester, men snakker ikke om forholdet offentlig. Da kameraet stoppet på dem, skal de ha nektet å kysse hverandre, og Fassbender kikket i stedet på klokken helt til kameraet gikk videre til neste par. I TV-sendingen skal den småflaue hendelsen ha blitt klippet bort.

Les mer: Maggie Smith: – Overrasket om enkegrevinnen overlever sesongen.

Bafta-prisen er den siste store i oppvarmingsracet av film-prisdryss fra Golden Globe 10. januar og fram mot Oscarfesten 28. februar.

«The Revenant» stakk av med fem priser av åtte mulige under helgens feiring i London. Alicia Vikandet, som tidligere har vunnet SAG-pris for birollen i «Den danske piken», tapte Bafta-en mot Kate Winslet, som var nominert for rollen i «Steve Jobs». Begge er også nominert til Oscar for rollene.

Oversikt: Her er alle årets Oscar-nominerte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder