ALENE, MEN IKKE SINGEL: Portia de Rossi må følge kjæresten - Ellen deGeneres - fra tilskuerplass i salen. Derfor måtte Portia også gå alene til festen. Foto: AFP

Portia alene på rød løper

(VG Nett) Portia De Rossi måtte skride alene opp den røde Oscar-løperen. Kjæresten - Ellen DeGeneres - skal lede showet og har ankommet for lengst.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Oscar Academy Awards - offisiell hjemmeside

BILDER:Se stjernene her!

Portia, iført mørkeblå kjole for anledningen, smilte bredt til pressen på vei inn til festlokalet i Hollywood. Hun var blant de aller første som meldte sin ankomst. Om kort tid braker det løs inne i Kodak Theatre. Priser i 24 kategorier skal deles ut. Her er alle de nominerte!

SKAL DELE UT PRIS: Maggie Gyllenhaal. Foto: AFP

TV-komiker og talkshow-vertinne Ellen DeGeneres, som de siste to årene har vært kjæreste med Portia, har det ærefulle oppdraget med å være vertinne for nattens show.

Glad for å slippe

Ellen innrømmet nylig til bladet People at hun er nervøs.

- Ja, det er jeg, men jeg er også spent. Selvsagt ønsker jeg å gjøre mitt beste, sier Ellen som sa at hun synes det er deilig å slippe å gå den røde løperen med Portia.

- Jeg føler meg uansett alltid som Tom Cruise ved siden av Nicole Kidman, uttalte Ellen.

BLÅTT ER IN: Jodie Foster - også iført en kreasjon i blåtone. Foto: AFP

Maggie Gyllenhaal skal dele ut pris. Også hun sørget for å være tidlig ute i kveld. Filmstjernen, som har uttalt at hun gledet seg veldig til å pynte seg for årets største filmfest, har i likhet med Portia valgt iført mørkeblå kreasjon.

Blått er in

Jodie Foster var tredje kvinne ut på løperen - i ensom majestet. Også hun var iført en kjole i blåtone.

Ute i god tid var også Jennifer Lopez og ektemannen Marc Anthony. Jennifer har valgt en sølvfarget kjole med perler, og hun stilte med nyklipt hår.

VG Nett rapporterer live

Årets prisutdeling er den 79. i rekken. VG Nett rapporterer pris for pris natten gjennom - så følg med! Utdelingen starter kl. 02.30.

SINGEL I HVITT: Cameron Diaz. Foto: AFP

Oscar-festen er ikke bare årets største filmgalla. Den er også en av årets desidert største moteshow. Dommen over stjernene som har velger «feil» antrekk, er ofte nådeløs. Motepolitiet er raskt ute med å gi karakterer på alt fra fargesammensetninger til valg av frisyre. Derfor gjelder det å velge rett.

KAN VINNE: Jennifer Hudson. Foto: Reuters

Cameron Diaz, nysingel etter bruddet med Justin Timberlake, skred opp løperen alene. Filmstjernen, som har valgt en hvit, åletrang kreasjon, poserte lenge og vel foran pressefotografene på vei inn.

Bilder: Se flere stjerner!

Jennifer Hudson, sangeren som ble vraket i amerikanske «Idol», men som fikk drømmerollen i «Dreamgirls», spaserte opp løperen iført brun kjole med kort sølvjakke utenpå. Jennifer kan vinne oscar for beste kvinnelige birolle.

SEXY: Penelope Cruz stiller opp i den nye «Sex and the City»-filmen. Foto: Reuters

Penelope Cruz har også en vinnersjanse - i den gjeve kategorien beste kvinnelige hovedrolle. Penelope skred alene opp løperen i en prangende, ferskenfarget kjole.

STROPPELØS: Rachel Weisz. Foto: Reuters

Rachel Weisz, som ikke er nominert, har valgt en stroppeløs kjole med et stort, matchende halssmykke.

Favoritt

Helen Mirren er kveldens aller største Oscar-favoritt for sin innsats i «The Queen». Filmveteranen ankom festlighetene med et bredt smil og iført en kremfarget kjole med blonder. Filmen er nominert til fem priser.

Les også:Skjelver i buksene av Oscar-favoritt

FAVORITT: Helen Mirren. Foto: Reuters

Jessica Biel vakte oppsikt på løperen da hun ankom i det som så langt er det mest fargesprakende antrekket - en sjokkrosa kjole med sort belte i livet.

ROSA: Jessica Biel. Foto: Reuters

Jessica er ikke nominert, men hun solte seg like mye i glansen av blitzlampene som hedersgjestene.

Forest Whitaker - som er nominert for beste mannlige hovedrolle i «The Last King of Scotland» - ankom med kona Keisha. Whitaker er også en av kveldens desidert største favoritter.

FAVORITT: Forest Whitaker med kona Keisha. Foto: AFP

Se flere stjerner på rød løper og følg med på VG Netts live-rapport utover natten.

ALT OM OSCAR HER.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder