Tom Hanks er bankers

Tom Hanks er filmskapernes yndling. Mandag ble han kåret til den mest innbringende stjernen i Hollywood.

ARTIKKELEN ER OVER 20 ÅR GAMMEL

Jo, det er Tom Hanks. Juryen har talt.

Det var på oppdrag av avisen Hollywood Reporter at 135 anonyme filmstudio-topper plukket ut den filmstjernen de mener har størst makt.

Scoret høyest hos alle

Oscar-belønte Hanks, kjent fra filmer som «Redd Menig Ryan», «Du Har Mail» «Forrest Gump» og «Philadelphia», sikret seg topplasseringen fra samtlige filmtopper.

Ikke verst, med tanke på at han var i konkurranse med hele 524 andre skuespillere. I fjor havnet Hanks på en fjerdeplass i spørreundersøkelsen «Star Power», som er en årlig begivenhet.

Fjorårets vinner, Tom Cruise, måtte i år nøye seg med en tredjeplass. Andreplassen gikk til Mel Gibson. Under dem finner vi Harrison Ford på fjerde plass og Jim Carrey på femte.

Hva filmsjarmøren og «Titanic»-helten Leonardo DiCaprio synes om sjetteplassen, er uvisst. Men han slo i hvert fall John Travolta som kom på 7. plass.

Julia eneste kvinne

Eneste kvinne blant de ti øverste på listen, er Julia Roberts - som er rangert til nummer åtte. Bare tre andre kvinner havnet blant de 20 beste - Meg Ryan (16. plass) og Jodie Foster (18. plass).

Årets Oscar-yndling, Gwyneth Paltrow, må ta til takke med å være nummer 21.
Mike Myers, stjernen i den høyaktuelle suksessfilmen «Austin Powers 2: The Spy Who Shagged Me», må nøye seg med en 53. plass - til tross for at filmen denne helgen gikk rett til topps på barometeret i USA - og dermed vippet «Star Wars» ned på andreplass.

- Undersøkelsen ble gjort før filmen kom på plakaten, sier sjefen for «Star Power», John Burman.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder