FRUKTBAR BEREDSKAP: Thomas Gullestad og Jenny Skavlan venter barn. Da må visse alternative planer legges! Bildet er fra en Moods of Norway-visning i fjor. Foto: Mattis Sandblad VG

Fødselsberedskap for film-Finger'n

Thomas «Finger'n» Gullestad og Jenny Skavlans nært forestående familieforøkelse fører til ekstra beredskap når innspillingen av den nye storfilmen til Harald Zwart begynner.

 • Jon Selås

Artikkelen er over fire år gammel

Til uken gjøres de aller første opptakene til Gullestads aller første spillefilmrolle: Som krigsikonet Jan Baalsrud og de uhyre dramatiske begivenhetene i Troms senvinteren og våren 1943 – grunnlaget for filmen «Ni liv» (1957). Regien på «Den

HAR REGI: Harald Zwart er regissør av nyinnspilling av historien om Jan Baalsrud og dramaet i Troms våren 1943. Foto: Knut Erik Knudsen VG

12. mann», som den nye filmen vil hete, er ved Harald Zwart, et prosjekt han har planlagt og jobbet med til og fra i 10 år. Med planlagt premiere i november 2017.

Les også: Vil ikke vise frem babyen

Litt enkel hoderegning avslører imidlertid en mulig begivenhetskollisjon: I oktober avslørte Gullestad og kona, Jenny Skavlan, at de ventet barn. På selve kvinnedagen ble det for øvrig kjent at det er ei jente de venter.

Fødselen er med andre ord ikke langt unna.

– Vi er klar over situasjonen, men tror ikke det vil by på problemer av noen art. Likevel har vi en viss beredskap; enkelte ting i livet er mye viktigere enn selv en filminnspilling!

Det sier «Den 12. manns» produsent, Aage Aaberge i Nordisk Film til VG.

Poenget er at denne aller første opptaksuken er viet filmens avsluttende scener, med mye natur, vide vidder og senvinter nordpå. Og da kan mye arbeid gjøres unna, selv om Gullestad må dra fra innspillingen.

PRODUSENT Aage Aaberge, Nordisk Film. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Selve hovedinnspillingen av filmen skal faktisk ikke skje før i februar 2017. Da skal man gjennom 50 innspillingsdager, som i tilnærmet kronologisk rekkefølge skal avspeile de dramatiske og tragiske marsdagene i 1943, da tolv norske kommandosoldater fra Kompani Linge ble angrepet av en tysk minesveiper i Toftefjorden på Rebbesøya i Troms. Baalsrud var den eneste som overlevde.

Hans eventyrlige flukt til Finland og Sverige var ikke over før tidlig i juni. Mens «Ni liv» nesten utelukkende er viet Baalsruds flukt, vil «Den 12. mann» fortelle langt bredere om hele aksjonen og om skjebnen til langt flere av de impliserte.

Gullestad har bestemt seg for å holde alt i forbindelse med den ventende familieforøkelsen privat. Han ønsker derfor heller ikke å kommentere noe omkring filminnspillingens «beredskapsplaner». Derfor kommenterer han konsekvent heller ikke noe som helst omkring familien i forbindelse med hans tredje, fruktbare «prosjekt» akkurat nå:

Gullestads offentlige profil og hans «Finger'n»-påheng, stammer nemlig fra musikkarrieren under en meget aktiv rap-fortid – særlig i gruppen Klovner i Kamp. Akkurat denne karrieren er nå på sporet igjen. Og tidligere denne måneden ble EPen «Kjærlighetstrilogien» sluppet på markedet, ti år etter at Klovnene la karrieren på is.

Les også

Mer om

 1. Film
 2. Jenny Skavlan
 3. Klovner i Kamp

Flere artikler

 1. Thomas «Fingern» Gullestad blir Jan Baalsrud

 2. Thomas «Finger'n» Gullestad gråt da han kom hjem fra filminnspilling

 3. Thomas «Finger'n» Gullestad «stjal» Baalsrud-rollen fra skuespillerkollegene

 4. De første bildene fra
  Harald Zwarts «Den 12. mann»

 5. Magert helvete for Thomas «Finger'n» Gullestad under innspilling av «Den 12. mann»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder