PROVOSERER: Jim Carrey, her på Filmfestivalen i Venezia i fjor, er kunstnerprovokatør på si. Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP

Se Jim Carreys frekke tegning av Donald Trump

Jim Carrey (56) fikk så hatten passet da han tegnet pressesekretæren i Det hvite hus. Nå presenterer han en karikatur av Donald Trump (71).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Jim Carrey kalles «sexistisk bølle» etter tegning på Twitter

Da Hollywood-veteranen nylig la ut en tegning av pressesekretæren i Det hvite hus, Sarah Huckabee Sanders (35), hisset han på seg Sanders’ far og en rekke republikanere.

Nå har han gjort det igjen. Denne gangen med en karikatur av Donald Trump, som sitter i morgenkåpen og blotter brystet over en dessert formet som kvinnebryster.

Under tegningen skriver han en søknad til Smithsonian National Portrait Gallery:

«Jeg vet at det er tidlig, men jeg vil gjerne foreslå dette som det offisielle portrettet av vår president nummer 45, president Donald J. Trump. Det har tittelen «Du skriker. Jeg skriker. Vil bi noensinne slutte å skrike?»

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Reaksjonene har ikke uteblitt, og på Twitter uttrykker mange amerikanere entusiasme over det de mener er «hysterisk festlig».

Hverken nasjonalmuseet eller Trump selv har kommentert Carreys siste utspill.

les også

Jim Carrey til motsøksmål etter eks-kjærestens dødsfall

Tegningen føyer seg inn i en lang rekke lite flatterende portretter skuespilleren har postet på Twitter den siste tiden. Kunstverkene viser amerikanske politikere og etterlater liten tvil om Carreys syn på Donald Trump og hans administrasjon.

les også

Oppringt av Trump etter TV-comeback

Sist helg laget han en karikatur som forestiller Donald Trump og pornostjernen Stormy Daniels (39) i aktivitet i sengehalmen. – som en reaksjon på Daniels’ påståtte affære med presidenten:

Da han presenterte karikaturen av Sarah Huckabee Sanders, var det med teksten teksten:

«Dette er et portrett av en såkalt kristen hvis eneste formål i livet er å lyve for de onde. Monstrøs!».

Carrey har en lang merittliste på lerretet og er kjent fra filmer som «Me Myself & Irene», «Liar, liar», «Bruce Almighty» og «The Truman Show». Snart er han aktuell med comeback på TV-skjermen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder