SPILLER EKTEPAR: Jakob Schøyen Andersen (t.v) og Sophia Lie forbereder seg på en scene i «De dødes tjern» sammen med regissør Nini Bull Robsahm. Med i filmen er også Lies kjæreste, Ulric von der Esch, som ikke er på bildet. Foto: Mattis Sandblad

Modell Sophia Lie går til filmen - spiller med kjæresten

KROKSKOGEN (VG) Den norske modellen får skryt for å «gråte på kommando» i nyinnspillingen av skrekkfilmen «De dødes tjern».

Artikkelen er over ett år gammel

VG kunne for et par uker siden fortelle om innspillingen i Kroksskogen utenfor Oslo: Nyinnspillingen av klassikeren «De dødes tjern». Iben Akerlie spiller hovedrollen som Lillian Werner.

Bakgrunn: Her gjenopplives norsk skrekk-klassiker

Men i en av de andre viktige rollene, som Sonja, kona til Bernhard Borge, møter vi Sophia Lie. Hun har vært toppmodell bosatt i USA i mange år, og hun har fått overskrifter for å ha datet Hollywood-skuespiller Josh Hartnett.

VG møter henne i ikke spesielt glamorøse omgivelser i Nordmarka hvor hun gjør seg klar sammen med Jakob Schøyen Andersen, som spiller ektemannen Bernhard Borge i filmen.

Hun kjenner godt til både boken fra 1942 og filmen fra 1958.

– Jeg så den da jeg var liten, og lillesøsteren min som er ti år yngre enn meg var helt besatt av boken!

TILBAKE I NORGE: Sophia Lie har bodd mange år i New York hvor hun har jobbet som modell. Her er hun på filminnspilling i Nordmarka. Foto: Mattis Sandblad

Filmen er en psykologisk thriller, en skrekkfilm, hvor det kanskje kan bli noen hyl og tårer. Produsent Fredrik Pryser skryter uoppfordret av hvordan Sophia Lie klarer å «gråte på kommando», og gjøre det i flere tagninger etter hverandre.

– Jeg har så dyktige motspillere, det er flinke til å sette meg inn i situasjonen. De har imponert meg altså. Første gang vi spilte en scene så skjønte jeg ikke at den hadde begynt en gang, for de var så naturlige. I jobben som modell er ting gjerne litt mer animert kan du si!

I filmen spiller også kjæresten, svenske Ulric von der Esch, som har rollen som Kai.

– Vi har ikke så mange scener sammen, da hadde det kanskje vært vanskelig å holdt seg i karakteren. Men det har vært veldig hyggelig!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder