SPILLER EKTEPAR: Jakob Schøyen Andersen (t.v) og Sophia Lie forbereder seg på en scene i «De dødes tjern» sammen med regissør Nini Bull Robsahm. Med i filmen er også Lies kjæreste,  Ulric von der Esch, som ikke er på bildet.
SPILLER EKTEPAR: Jakob Schøyen Andersen (t.v) og Sophia Lie forbereder seg på en scene i «De dødes tjern» sammen med regissør Nini Bull Robsahm. Med i filmen er også Lies kjæreste, Ulric von der Esch, som ikke er på bildet. Foto: Mattis Sandblad

Modell Sophia Lie går til filmen - spiller med kjæresten

FILM

KROKSKOGEN (VG) Den norske modellen får skryt for å «gråte på kommando» i nyinnspillingen av skrekkfilmen «De dødes tjern».

Publisert: Oppdatert: 23.08.18 11:12

VG kunne for et par uker siden fortelle om innspillingen i Kroksskogen utenfor Oslo: Nyinnspillingen av klassikeren «De dødes tjern». Iben Akerlie spiller hovedrollen som Lillian Werner.

Bakgrunn: Her gjenopplives norsk skrekk-klassiker

Men i en av de andre viktige rollene, som Sonja, kona til Bernhard Borge, møter vi Sophia Lie. Hun har vært toppmodell bosatt i USA i mange år, og hun har fått overskrifter for å ha datet Hollywood-skuespiller Josh Hartnett.

VG møter henne i ikke spesielt glamorøse omgivelser i Nordmarka hvor hun gjør seg klar sammen med Jakob Schøyen Andersen, som spiller ektemannen Bernhard Borge i filmen.

Hun kjenner godt til både boken fra 1942 og filmen fra 1958.

– Jeg så den da jeg var liten, og lillesøsteren min som er ti år yngre enn meg var helt besatt av boken!

Filmen er en psykologisk thriller, en skrekkfilm, hvor det kanskje kan bli noen hyl og tårer. Produsent Fredrik Pryser skryter uoppfordret av hvordan Sophia Lie klarer å «gråte på kommando», og gjøre det i flere tagninger etter hverandre.

– Jeg har så dyktige motspillere, det er flinke til å sette meg inn i situasjonen. De har imponert meg altså. Første gang vi spilte en scene så skjønte jeg ikke at den hadde begynt en gang, for de var så naturlige. I jobben som modell er ting gjerne litt mer animert kan du si!

I filmen spiller også kjæresten, svenske Ulric von der Esch, som har rollen som Kai.

– Vi har ikke så mange scener sammen, da hadde det kanskje vært vanskelig å holdt seg i karakteren. Men det har vært veldig hyggelig!