Preikestolen lagt til India i ny «Mission: Impossible»-film

I den kommende «Mission: Impossible»-filmen med premiere i august, er Preikestolen lagt til India. Stadig god norgesreklame, mener reiselivsbransjen.

innenriks.vaktsjef@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Storfilmen med Tom Cruise i hovedrollen vakte stor oppmerksomhet over hele Norge da sluttscenene ble spilt inn på Preikestolen i Lysefjorden i fjor høst.

les også

Joner møtte Tom Cruise på Preikestolen: – Han er en maskin

De fire dramatiske minuttene der superstjernen henger fra kanten av den ikoniske turistattraksjonen, ble sett på som en kjempeseier for norsk turisme. For mange var det nok derfor en nedtur å se at regissør Christopher McQuarrie har plassert Preikestolen i Kashmir i India.

INNSPILLING: Sluttscenene i «Mission: Impossible – Fallout» ble spilt under strengt hemmelighold på Preikestolen i november. At turistattraksjonen ligger i Forsand kommune utenfor Stavanger, kommer på ingen måte fram i filmen. Foto: Marie von Krogh / VG

Det var Minervanett som først omtalte saken. Til Dagbladet sier reiselivsdirektør Elisabeth Saupstad i region Stavanger i Visit Norway, at publikum raskt vil finne ut hvor scenene egentlig er spilt inn.

les også

Tom Cruise i Norge: Søkkrik på action og drama

– Preikestolen er nesten like ikonisk som Eiffeltårnet i Paris, så det tror jeg ikke blir noe problem.

I AKSJON: Tom Cruise slik det ferdige resultatet ser ut i «Mission: Impossible – Fallout». Foto: Paramount Pictures / UIP

Heller ikke daglig leder Hege Kjellevold i Stiftelsen Preikestolen mener det er noe stort problem at handlingen er lagt til India.

les også

Tom Cruise delte bilde fra Preikestolen

– Dette var vi forberedt på. Det er slik det foregår i de internasjonale storfilmene. Det er usannsynlig at en slik historie skulle ha skjedd her, sier hun til Dagbladet.

DRISTIG: Ifølge NTB viser dette Tom Cruise som henger i en rigg utenfor Preikestolen i Forsand 8. november 2017. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Den amerikanske filmproduksjonen mottok seks millioner kroner via insentivordningen til Norsk filminstitutt. Ordningen er til for å fremme norsk kultur, historie og natur.

Filmen får norgespremiere 3. august.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder