SPANSK FILMDRONNING: Penelope Cruz (36) troner øverst i skjønnhetsrangeringen. Foto: AP

- Hun er vakrest i verden

(VG Nett Penelope Cruz (36) topper en ny oppsiktsvekkende skjønnhetskåring - hvor ingen kvinner er under 34 år.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Rangeringen til moteeksperten Sally Allen vekker oppsikt i britiske medier. De unge skjønnhetene som vanligvis dominerer disse listene, glimrer nemlig med sitt fravær. Hverken Cheryl Cole (26), Jessica Alba (28) eller Beyonce Knowles (28) har fått plass på listen. Derimot er det flere stjerner på 60 pluss som er med.

Aldrende divaer

Både italienske Sophia Loren (75), britiske Helen Mirren (64) og franske Catherine Deneuve (67) har fått plass på Allens Topp 10-liste over verdens vakreste kvinner.

Mens den spanske filmstjernen Penelope troner helt øverst, har den tyske supermodellen Claudia Schiffer (39) sikret seg andreplassen. På tredjeplass finner vi den britiske skuespilleren Kristin Scott Thomas (49).

Artikkelen fortsetter under bildet.

YNGST PÅ LISTEN: Charlize Theron (34). Foto: AFP


Charlize Theron (34) - sørafrikansk Hollywood-stjerne - kan skryte av å være den yngste på listen.

Ett års studie

Moteeksperten Sally Allen har gjennom det siste året studert ukeblader og aviser for å se hvilke kjendiskvinner som tar seg best ut jevnt over.

ELDST PÅ LISTEN: Sophia Loren (75). Foto: AP

- Topp 10-listen består av kvinner som ofte er utsatt for uplanlagte og spontane presseoppslag. Likevel ser de alltid fabelaktige ut. Iblant er de avbildet uten sminke, på mindre heldige hårdager eller i lite flatterende positurer. Uansett skinner deres naturlig skjønnhet gjennom, lyder det i begrunnelsen fra Allen ifølge Femalefirst.

- Forskjell på pen og vakker

Motespesialisten legger til at «Penelope uten tvil er en verdig vinner». - Hun var vakker da hun startet karrieren som 16-åring, men hun har modnet til en nydelig og dyktig skuespiller, mener moteeksperten som er av den oppfatning at ekte skjønnhet bare øker med årene.

Bli tilhenger av Rampelys på Facebook og si din mening om kåringen

- Forskjellen mellom pen og vakker, er at det pene er midlertidig, mens det vakre varer evig, sier Allen som gjennomførte rangeringen på oppdrag fra klesfirmaet Wizard Jeans. Selskapets talsmann sier seg enig i Allens vurdering av at skjønnhet er noe som bare tiltar med alderen.

- Kvinner som Beyonce og Cheryl Cole er sexy og pene, men ekte skjønnhet kommer innenfra og krever modenhet. Den tiden hvor kvinner ble sett på som utdatert da de rundet 40, er over for lengst, sier klesfirmaets talsmann, Anthony Edwards i kunngjøringen.

Moteekspertens Topp 10:
1. Penelope Cruz (36)
2. Claudia Schiffer (39)
3. Kristin Scott Thomas (49)
4. Dronning Rania av Jordan (39)
5. Catherine Deneuve (67)
6. Dame Helen Mirren (64)
7. Charlize Theron (34)
8. Kate Beckinsale (36)
9. Natascha McElhone (38)
10. Sophia Loren (75)

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Få underholdningsnyheter på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder