BLIR UTLEVERT: Den polske regissøren Roman Polanski (76). Foto: AP

BLIR UTLEVERT: Den polske regissøren Roman Polanski (76). Foto: AP

Nakenfoto av Polanski og kona på auksjon

(VG Nett) Nakenbildet av filmregissøren Roman Polanski og kona Sharon Tate ble tatt kort tid før hun ble myrdet.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Fotografiet av de to skal gå under hammeren 7. desember i regi av auksjonshuset Christie's, og arrangørene regner med å tjene over 60.000 kroner på salget, skriver Reuters.

Bildet ble tatt av David Bailey i 1969, bare måneder før den da 26 år gamle skuespilleren Sharon Tate og fire andre ble brutalt drept av Charles Manson-tilhengere. Tate var høygravid med Polanskis barn da drapet skjedde.

- Det er et viktig bilde, sier Laura Paterson, visepresident i auksjonshuset og spesialist på fotografier. Det er selvsagt utfordrende, fordi det er disse to menneskene. Men det er også et bilde av et lykkelig par, til Reuters.

Bildet viser paret nakne fra brystet og opp. De poserer omfavnet, og begge ser inn i kamera.

Fornyet interesse etter Polanski-arrest

Bildet er bare ett av flere hundre bilder som skal selges på auksjonen i desember. Auksjonshuset regner med fornyet interesse for Polanski-bildet i kjølvannet av arrestasjonen av filmregissøren (76). Polanski, som ble arrestert i Sveits for noen måneder tilbake, sitter fortsatt i varetekt. Fortsatt er det uklart om han vil bli utlevert til USA eller ikke.

SLIK BLE POLANSKI PÅGREPET

Det var i 1977 at Polanski ble tiltalt for å ha hatt sex med en 13 år gammel jente på en fest i hjemmet til Hollywood-stjernen Jack Nicholson. Regissøren ble året etter dømt for misbruk av jenta, etter å ha innrømmet å ha hatt sex med 13-åringen. Polanski har etter flukten til Frankrike, unngått arrestasjon og fengsel ved aldri siden å returnere til USA. Polanski har bodd i Frankrike siden.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS-FORSIDEN

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder