I GODT SELSKAP: Morten Tyldum (t.h) er i samme stall som regissørlegendene Clint Eastwood og Quentin Tarantino. Foto: Camera Press/AFP/Carl Christian Raabe

Morten Tyldum på lag med Eastwood og Tarantino

(VG Nett) Den norske regissøren har signert med et av verdens største agentbyråer.

Artikkelen er over åtte år gammel

Morten Tyldum har allerede signert avtale med management- og produksjonsselskapet Anonymous Content, som har folk som Samuel L. Jackson og Guy Ritchie i stallen.

Etter å ha vist noen «Hodejegerne» for viktige bransjefolk under filmfestivalen i Cannes, har han nå også fått seg amerikansk agent.

Tyldum har signert med agenturet William Morris Endeavor, som blant veldig mange andre store navn har legender som Clint Eastwood og Quentin Tarantino i stallen sin.

- Dersom han ønsker å jobbe i Hollywood, i store prosjekter har han definitivt mulighten til det nå. Men han vil også få muligheten til å kombinere store prosjekter her, med å lage filmer hjemme i Norge, sier Elia Infascelli i WME til VG Nett som også har sett Tyldums tidligere filmer, «Buddy» og «Varg Veum - Falne Engler»

- Vi likte de filmene og «Hodejegerne» svært godt, så vi var heldige som fikk signert ham.

- De rette folkene

Infascelli mener Tyldum kunne passe til å regissere thrillere for de store studioene i Hollywood.

- På hvilken måte hjelper dere ham fram i Hollywood?

- Det viktigste blir å få vist fram «Hodejegerne» til de rette folkene i Hollywood, skuespillere, produsenter, og manusforfattere, sier Infascelli som mener bestemt at Tyldum har like stor sjanse til å lykkes i Hollywood som for eksempel svenske Lasse Hallström («Dear John», «Chocolat») og finske Renny Harlin («Die Hard 2», «Deep Blue Sea»).

Det har allerede dumpet ned aktuelle prosjekter i innboksen til Morten Tyldum.

- Jeg fikk tilsendt et prosjekt som Warner Bros skal i gang med som dreide seg om gisselfrigjøring, men det var ikke særlig spennende karakterer, sier Tyldum som har blitt anbefalt å starte rolig i Hollywood.

- Det er anbefalt at det første du gjør ikke er altfor stort. Så jeg leter etter prosjekter med interessante karakaterer, hvor jeg kan finne noe jeg har lyst til å si.

Tyldum har nå fått klarsignal fra den amerikanske distributøren Magnolia om å kjøre testvisninger av «Hodejegerne», så filmen kan nå vises til «de riktige personene» i Hollywood.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder