Aksel Hennie 50 meter under vann for filmrolle

Skuespilleren gikk ned på frivillig for å forsøke å finne ut hvordan pionérdykkerne hadde det. Slikt blir det konspirasjonsthriller av.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Hennie spiller dykkeren Petter i konspirasjonsthrilleren «Pionér», fra perioden da det norske oljeeventyret startet. Han er besatt av å være den første på bunnen, og pionérdykkerne var nede på 360 meters dyp.

VGTV: Se hvordan Aksel Hennie forbereder seg her!

I arbeidet med rollen har Hennie gjort det han kan for å forsøke å leve seg inn i hvordan nordsjødykkerne hadde det.

- Filmen handler jo om yrkesdykkere som blant annet påvirkes av nitrogenrus. Jeg var nede på 50 meters dyp, med luft, som tilsvarer flere hundre meter på annen gassmiks, for å prøve å forstå noe av følelsen yrkesdykkerne hadde på de dybden, sier Hennie.

Dykkingen fikk skuespilleren i stand på eget initiativ, det var ingen som ba ham om å gjøre det for å forberede seg.

PIONÉR-DYKKER: Aksel Hennie som Petter i «Pionér». Foto: Nordisk Film

- Det er ingen som krever at jeg skal gjøre den researchen jeg gjør, men for meg var det nødvendig for rollen, og jeg hadde lyst til å teste det ut selv.

- Jeg er nødt til å kjenne på den alvoret og den seriøsiteten de kjente på, det oppleves svært ensomt og risikofylt på slike dybder. Jeg liker godt å sette komfortsonen på prøve, sier Hennie på telefon fra Uddevalla i Sverige hvor filmen spilles inn for øyeblikket.

Hennie måtte gjennom dekompresjon i flere etapper etter å ha vært på 50 meters dybde, for å unngå trykkfallsyke.

Senere skal filmteamet til Bergen, og til Hamburg i Tyskland. Filmen regisseres av Erik Skjoldbjærg («Nokas»), og på rollelisten finner vi også profilerte amerikanske navn.

Wes Bentley fra «The Hunger Games», Stephen Lang fra «Avatar» er med. Filmen har produsentstøtte både fra Sverige, Tyskland og Frankrike.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder