Skeptisk Keira tvilte på piratsuksess

(VG Nett) Keira Knightly hadde overhodet ingen tro på «Pirates of the Caribbean»-filmene.

Tone Libråten
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

MAGER: Skinnmagre Keira Knightly poserte for kameraene da filmen hadde premiere i London i kveld. Foto: AFP

En uke senere settes oppfølgeren til megasuksessen «Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl» opp på norske kinoer.

Og nå innrømmer filmens kvinnelige superstjerne, Keira Knightly, at hun ikke hadde noen som helst tro på at folk ville gidde å se den første piratfilmen.

Skeptisk

- Jeg tenkte, hold an her, du skal lage en piratfilm. Noe som ikke har vært populært de siste 50 årene, og den er basert på en karusell! sier Keira, med Disney-karusellen med samme navn i tankene, til New York Daily News.

I ettertid viste det seg at den første «Pirates of the Caribbean»-filmen spilte inn over 650 millioner dollar verden over. Johnny Depp, som spiller kaptein Jack Sparrow, ble nominert til Oscar.

Men det var ikke før på premieren til den første filmen at Knightly skjønte at filmen kom til å bli populær. Hun satt ved siden av medskuespiller Orlando Bloom i salen da åpenbaringen kom.

Det var den første gangen de skulle se filmen, og Keira og Orlando hadde hatt en seriøs samtale først om at de skulle forlate salen med store smil selv om filmen viste seg å være tragisk dårlig.

Ble overrasket

- Halvveis gjennom filmen nikket jeg til ham og sa: Den er ganske god, er den ikke? Og han sa: Yeah, den er virkelig bra! Vi ante ingenting på forhånd.

I den nye filmen er Davy Jones og spøkelseshæren hans på «Den Flyvende Hollender» på jakt etter Jack Sparrow for ubetalt gjeld.

PIRAT: Johnny Depp (42). Foto: REUTERS

BILDESPESIAL:Se bilder fra premieren i Disneyworld!

En tredjefilm er allerede varslet - så det spørs om Sparrow kommer seg ut av spøkelseshærens klør. Johnny Depp hadde uansett beholdt både gulltennene og skjegget da «Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest» hadde sin første visning i Disney World i juni.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder