MAFIAFILM: Matteo Garrone har laget filmen «Gomorra». Her er regissøren på en pressekonferanse i Cannes. Foto: Reuters

Mafiamedlemmer gjenkjente kollega på lerretet

(VG Nett) En kinokveld i et italiensk fengsel førte til arrestasjon av et mafiamedlem. Mannen spilte i mafiafilmen som ble vist og ble gjenkjent av sine tidligere kollegaer.

  • Tonje Finvold Lacher

Artikkelen er over 11 år gammel

De fengslede mafiamedlemmene gjorde kort prosess og fortalte politiet at amatørskuespilleren også var et mafiamedlem i det virkelige livet. Dermed førte mannens statistrolle ham bak lås og slå.

Statistrolle

Den ekte mafiosoen hadde meldt seg på casting til Matteo Garrones nye film «Gomorra» og hadde kapret en liten statistrolle som mafiosoen Giovanni.

Da filmen ble vist i et fengsel i Napoli kjente kollegaene igjen mafiosoen, som i virkeligheten var etterlyst for organisert kriminalitet. At mannen hadde en forkjærlighet for film og skuespill var kjent blant mafiaens medlemmer, men at han skulle bli avslørt på denne måten kom overraskende.

Ifølge det tyske nyhetsmagasinet Focus fant det italienske politiet raskt ut hvor mannen oppholdt seg. Nå sitter han fengslet i Modena.

- Vi ville aldri fått vite hvem denne mannen egentlig er hvis ikke hans medskyldige hadde kjent ham igjen, forteller en talsmann for politiet i Napoli.

På kinolerretet dreper hobbyskuespilleren to ungdommer. Hvilke forbrytelser han har begått i det virkelige livet vil ikke det italienske politiet fortelle.

Prisvinner

Matteo Garrone sin film «Gomorra» baserer seg på den Norgesaktuelle boken med samme navn som er skrevet av journalisten og forfatteren Roberto Saviano. Historien er en halvdokumentarisk eksplosiv og kontroversiell beretning om den napolitanske mafiaen. Etter at boken kom ut i Italia i lever Saviano under politibeskyttelse fordi han er blitt drapstruet av mafiaen.

Filmen «Gomorra» fikk Juryens store pris i Cannes i år. 10. oktober kommer den på norske kinoer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder