Her ble Robin Williams (63) funnet død

TIBURON (VG) Brennende telys, blomster og siste hilsener dekker porten utenfor huset der Robin Williams (63) ble funnet død i natt.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det ett etasjes huset ligger helt ytterst på et marina-område i Tiburon, like utenfor San Fransisco. Her ligger husene tett i tett, det er ingen høye gjerder og lite som minner om at en av Hollywoods fremste skuespillere bodde her.

Det var her Williams levde de siste årene av sitt liv sammen med kona Susan Schneider, og det var her han ble funnet død i går kveld norsk tid.

STJERNENS HUS: I dette huset i Tiburon, California ble skuespiller Robin Williams funnet død rundt klokken 12 lokal tid mandag. Foto:Thomas Nilsson,VG

Da VG besøkte gaten var det midt på natten lokal tid. Likevel brant det lys, og folk kom med blomster og hilsener. To av dem var Tody Queen (20) og Amanda Villarica (20). De bor en halvtimes kjøring unna, og var på jobb da de fikk den tragiske nyheten.

VILLE VISE SISTE RESPEKT: Tody Queen (20) og Amanda Villarica (20) dro rett fra jobb til Robin Williams' hus for å legge ned blomster. Foto:Thomas Nilsson,VG

­– Vi hørte det i lunsjpausen og ble helt satt ut. Selv om vi jobbet et sent skift bestemte vi oss for å kjøre ut hit med blomster, kort og lys, sier Villarica.

– Ja, vi ville vise en siste respekt. Det er det minste vi kan gjøre, legger Queen til.

– Hva betød Robin Williams for dere?

– Han inspirerte så mange mennesker og fikk folk til å le, sier Queen.

– Når han var på tv, da smilte man. Uansett, sier Villarica.

Venneparet er enige når det kommer til favorittfilm: «Mrs. Doubtfire».

– Jeg så den filmen da jeg var liten, og likte den veldig godt, sier Queen.

MYE PRESSE: Et japansk TV-team filmer utenfor huset til Robin Williams. Flere pressefolk har stått utenfor huset gjennom natten. Foto:Thomas Nilsson,VG

Flere titalls pressefolk står fremdeles i gaten utenfor huset, selv om det er midt på natten. Det er ingen avsperringer eller politifolk å se. Huset ser lukket og låst ut, og vinduene er dekket for fra innsiden slik at det ikke skal være innsyn.

Flere lokalaviser skriver at naboer forteller at Robin Williams var en avholdt nabo, som var mye ute og syklet – blant annet på en lokal sykkelløype inne i skogene. På flere av kortene utenfor porten står det: «Du vil bli savnet».

Williams etterlater seg kona Susan, tre barn og to stebarn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder