SUPERSTJERNE: Salman Khan er en av Indias filmindustris aller største stjerner. Foto:Shailesh Andrade,Reuters

Kjendis-krangel om hjemløse etter superstjerne ble dømt
til fengsel

Salman Khan dømt for å ha drept hjemløs

Salman Khan (49) stakk av etter en bilulykke i 2002. Først nå er han dømt, og saken får voldsomt med oppmerksomhet i hjemlandet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Bollywood-stjernen Salman Khan er dømt til fem års fengsel etter en rettssak i Mumbai, ifølge New Delhi Television Limited, NDTL.com.

Han er dømt for å ha kjørt på og drept en hjemløs mann i Mumbai. Ifølge kanalen skal han i ruspåvirket tilstand ha kjørt over fem hjemløse som sov på gaten i Mumbai, og deretter stukket fra åstedet. En av personene døde som følge av skadene han pådro seg, mens fire andre ble skadet.

Dommen får mye oppmerksomhet verden rundt, og spesielt i hjemlandet India. Der krangler nå Bollywood-profiler om hjemløse etter dommen.

Sangeren Abhijeet sendte uten twitter-melding hvor han blant annet skrev «veier er ment for biler og hunder, ikke for å sove på»

https://twitter.com/abhijeetsinger/statuses/595850652850466816

I meldingen tagger han også Bollywood-stjernen Sonakshi Sinha. Hun har uttrykt støtte til kollega Khan, men hun vil ha seg frabedt å bli dratt med på laget til Abhijeet.

«Jeg støtter vennen min, men jeg ville aldri støtte slik følelseskald og og negativ prat», skriver hun som svar til sangeren.

Også utviklingsminister Babul Supriyo har hengt seg på debatten. Han kritiserer sangeren for kommentarene.

– Jeg støtter definitivt ikke hans syn som minister for urban utvikling, jeg vet hva det skyldes at folk sover på gaten. Jeg vil gjerne vite i hvilken sammenheng han sa dette. Dette er ikke fra et menneske ved sine fulle fem, sier ministeren ifølge Indian Express.

BOLLYWOOD-STJERNE: Sonakshi Sinha er en stor stjerne i India. Foto:Strdel,Afp

Saken har fått oppmerksomhet i India, ikke bare på grunn av megakjendisen som er involvert, men også fordi det har tatt så lang tid å få dømt Khan.

Skuespilleren har også tidligere vært i trøbbel med lovens lange arm. Han må også snart møte i retten i forbindelse med at han skjøt antiloper i Rajastan. Khan har hele tiden hevdet sin uskyld.

Khan er en av de aller største, om ikke den største, stjernen i India, CNN omtaler hamn som Tom Cruise, Brad Pitt og George Clooney i en og samme person.

Det er ventet at Khan, som har flere filmer på gang kommer til å anke dommen. Khans advokater sier ifølge CNN at skuespilleren har en hjertesykdom og ønsker å slippe unna fengselsstraff mot kausjon.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder