LUKRATIVT ÅR: Sarah Jessica Parker (46) og Angelina Jolie (36) tjente like mye. Foto: AP og AFP

Parker og Jolie tjener mest av Hollywood-kvinnene

(VG Nett) Sarah Jessica Parker (46) og Angelina Jolie (36) tjener akkurat like mye.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Bladet Forbes har gjort et dypdykk i filmelitens lommebøker. Der har de kommet fram til at Jolie og Parker er de rikeste Hollywood-kvinnene - i hvert fall de som tjente mest fra mai i fjor til mai i år.

Filmdivaene skal ha håvet inn 162 millioner kroner hver det siste året, skriver Forbes .

Parker tjente rått på «Sex and The City 2»-filmen, som hun også var med å produsere. I tillegg sendes TV-serien med samme navn fortsatt i reprise, noe som sørger for en jevnlig strøm med inntekter.

Jolies kassasuksesser i 2010 var «The Tourist» og «Salt».

Populær lukt

Parker gjør også svært gode penger på si ved å selge sin egen parfyme. I fjor skal 46-åringen ha tjente over 90 millioner kroner på duften.

Andre kvinnelige filmstjerner, som markerer seg i tet på inntektstoppen, er Jennifer Aniston (42) og Reese Witherspoon (35), som begge skal ha tjent om lag 150 millioner kroner det siste året, ifølge Forbes' beregninger .

Rykket ned på lista

Julia Roberts (44), som lenge var Hollywoods best betalte kvinne, må «ta til takke med» i overkant 100 millioner kroner. Det er samme nette sum som den unge nykommeren Kristen Stewart (20), kjent fra «Twilight», kan skilte med. Cameron Diaz (39) følger hakk i hæl. Det gjør også Sandra Bullock (46).

Menn i tet

Fortsatt er det sånn at Hollywood-mennene håver inn mer penger enn kvinnene - gjerne minst det dobbelte.

Forbes' har ennå ikke publisert sin liste over det siste årets mest innbringende mannlige filmstjerner. Tidligere har Will Smith (42) og Johnny Depp (48) kunnet skilte med årsinntekter på om lag 400 millioner kroner.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder