Filmekspert tror ikke «Kon-Tiki» vil vinne

- men skuespiller Baasmo Christiansen synes tanken på Oscar er spennende

I dag ble «Kon-Tiki» nominert til Golden Globe. Filmekspert Birger Vestmo tror de nominerte i samme kategori står sterkere.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
Golden Globe Awards - hjemmeside

«Kon-Tiki » er nominert som én av fem filmer i kategorien «beste fremmedspråkelige film».

Vestmo, kjent fra NRK Filmpolitiet, tror «Kon-Tiki» vil få problemer med å hevde seg over den fransk-østerrikske filmen «Amour», regissert av Michael Haneke.

- Nå har jeg ikke sett alle filmene, men jeg vil vel tro at «Kon-Tiki» kan få problemer med å hevde seg i dette selskapet. Spesielt ved siden av «Amour» som allerede har fått høytstående internasjonale kritikker.

Blir overrasket

Under Cannes-festivalen i mai stakk regissør Haneke av med den prestisjfylte prisen «Palme d'Or». Dette er den gjeveste prisen gitt under festivalen. Vestmo forteller han vil bli overrasket dersom «Kon-Tiki» når helt til topps.

- Jeg vil anta at man skal være fornøyd med å bli nominert i dette utsøkte selskapet, sier filmeksperten til VG.

Var skeptisk til nominasjon

Selv har filmanmelderen vært skeptisk på forhånd til om «Kon-Tiki» i det hele tatt ville bli nominert

- På bakgrunn av tidligere tiders Oscar- og Golden Globe-nominasjoner for beste fremmedspråklige filmer, så virker det som de har satt fokus på de virkelig sterke historiene. Jeg hadde vel trodd at «Kon-Tiki» kanskje ble for glatt og kommersiell til å kunne hevde seg blant utenlandske filmer, men de som har nominert, ser jo ut til å sette pris på historiens episke eventyr.

FILMEKSPERT: Birger Vestmo. Foto: Erik Bull

DISKUTER!Tror du «Kon-Tiki» vinner Oscar? Kjør debatt i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

Gode sjanser til Oscar-nominasjon

Vestmo tror, til tross for konkurransen fra de andre filmene, at «Kon-Tiki» har store sjanser for å bli nominert til Oscar.

- Filmens sjanse for å bli nominert, økte jo plutselig veldig. Golden Globe er regnet for å være en av de viktigste prisutdelingene i oppkjøringen til Oscar og har vist seg å være en pekepinn til hvilke filmer som blir nominert. Det skal bli spennende å se om Oscar tenker i samme retning som Golden Globe.

LES OGSÅ: Regissør Rønning: - Turde ikke se livesendingen

Baasmo Christiansen: - Veldig stolt

- Dette visste jeg ikke. Det er kjempebra. Veldig artig, jeg er veldig stolt på vegne av hele gjengen, sier «Kon-Tiki»-skuespiller Anders Baasmo Christiansen til VG Nett.

- Hva tror du om vinnersjansene?

- Jeg har skjønt at «Amour» er veldig sterk, og vet at den franske «De urørlige» har vært en stor suksess i Frankrike. Og den danske «En kongelig affære» har jeg sett selv - den er veldig bra. Men er man først nominert, har man 20 prosents sjanse. Og når det kommer til så store utdelinger som dette, da gjelder den velbrukte klisjeen om at det er kjempestort bare å bli nominert. Og så er det litt spennende med tanke på Oscar senere, de sier jo at Golden Globe er en forsmak på Oscar, sier han.

- Tror du de har fått med seg oppstyret fra Norge med din rollefigur Herman Watzinger?

- Det er jeg i sterk tvil om at de har, det var vel mer media i Norge som syntes det var morsomt den uken der. Det har vi lagt bak oss for lenge siden. I Toronto var det vel et par som mente vi kunne dratt på enda mer.

- Vi er veldig stolte over filmen sånn den er, og gutta har gjort en god jobb med lanseringen i LA og blant annet fått med Harvey Weinstein. Det er bra jobbet.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder