KRYMPET SEG: Nicole Kidman klarer ikke å se selv på lerretet. Her spiller hun Lady Sarah Ashley i «Australia». Foto: Twentieth Century Fox/Filmweb

Flau over egen innsats

(VG Nett) «Australia»-aktuelle Nicole Kidman krympet seg i stolen under premieren i Sydney.

Merete Arnesen
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Storfilmen «Australia» har nå gått sine første uker på kinoer verden rundt, men filmen har ikke klart å hente de enorme besøkstallene som ønsket. Australske Nicole Kidman og Hugh Jackman har hovedrollene i filmen, men skal vi tro førstnevnte er det hennes feil at filmen flopper.

- Jeg kan ikke se på denne filmen og være stolt av hva jeg har gjort. Jeg satt der, så på Keith (Urban, hennes ektemann, journ. anm.) og sa: «Er jeg noe bra i denne filmen?», forteller Kidman i et radiointervju med kanalen 2dayFM.

Ser ikke sine filmer

Under premieren i Sydney i november bekrefter Kidman at hun krympet seg i stolen under visningen.

- Det er umulig for meg å knytte meg følelsesmessig til det, fortsetter 41-åringen som også røper at hun har sett svært få av sine egne filmer.

- Jeg pleier vanligvis ikke å se filmer jeg er med i, men på grunn av Baz (Luhrmann, regissør for «Australia» og «Moulin Rouge», jorun. anm.) måtte jeg se den. Jeg har egentlig bare sett «Australia» og «Moulin Rouge i løpet av min karriere.

LES OGSÅ: Australsk nedtur for NicoleLES OGSÅ: Håper på turist-boom etter Australia-film

Seks flopper

Nicole Kidman var også svært nervøs hva hennes landsmenn mente om filmen, så snart premieren var over, «flyktet» hun, ektemannen og datteren Sunday Rose (fem måneder) fra Australia.

- Jeg ville ikke lese noe. Jeg ville ikke vite. Jeg besøkte søsteren min og familien min og vi besøkte Keiths familie og så gikk vi rett på flyet, sier Kidman til 2dayFM.

Ifølge Perezhilton.com har «Australia» et budsjett på 120 millioner dollar og i Norge har 44.555 kinobesøkende fått med seg filmen som hadde premiere andre juledag. VGs kritiker ga «Australia» fire på terningen.

På grunn av det store budsjettet, må «Australia» hente inn svært mange besøkende for å gå i pluss. Så langt ser det dystert ut og dette blir i så tilfelle den sjette floppen Kidman er med i. Fra tidligere kan vi nevne «Det gylne kompasset», «Margot at the Wedding», «The Ivasion», «Fur» og «Bewitched».

I «Australia» spiller Kidman en engelsk aristokrat som forelsker seg i en cowboy.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder