«Da Vinci-koden» nagles til korset i Cannes

"Da Vinci-koden" ble møtt av hånlatter da den ble vist for filmkritikere foran Cannes-festivalen.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

KRITIKK: «Da Vinci-koden» ble møtt av hånlatter da den ble vist for filmkritikere foran Cannes-festivalen. Foto: EPA

Den 760 millioner kroner dyre filmversjonen av Dan Browns bestselgende bok ble omtalt som «ubrukelig», «tung» og «strevsom» etter den lukkede visningen tirsdag kveld.

- Da høydepunktet kom, var det latter blant journalistene. Ikke høy latter, men fliring, og det sier vel alt, sa Gerson Da Chuna fra avisen The Times of India.

- Skuffende

- Dette var virkelig skuffende. Dialogene var «cheesy». Skuespillerne var ikke så gale, men filmen er langt fra så god som boken, mente Lina Hamchaoui i den britiske radiokanalen Independent Radio News (IRN).

- Jeg likte den ikke noe særlig. Jeg synes den var nesten like dårlig som boken, sa Peter Brunette, som er kritiker i den amerikanske avisen Boston Globe.

En annen kritiker sier det er for dårlig kjemi mellom innehaverne av hovedrollene i filmen, Tom Hanks og Audrey Tatou. Det var ventet at begge ville være til stede under filmens offisielle premiere i Cannes onsdag kveld.

Blasfemisk

Filmen har fått mye omtale i forkant av premieren, ikke minst fordi en rekke kristne grupperinger har kritisert den for å være blasfemisk og oppfordret kinogjengere til å boikotte den.

Men ifølge regissør Ron Howard er filmen ment som ren underholdning.

- Jeg håper den kan være en underholdende og til tider morsom sommerfornøyelse, sa Howard under en pressekonferanse i Cannes.

- Boken har underholdt et bredt spekter av folk på ulike måter, og jeg ville at også filmen skulle fungere på flere plan, sa Howard, som viste forståelse for at enkelte kan bli støtt av filmen.

Kjendisfest
Torsdag setter den tolv dager lange filmfestivalen i Cannes i gang for fullt med visning og vurdering av et utvalg av førsteklasses filmer fra hele verden.

Rundt 10.000 bransjefolk og 5.000 journalister er til stede i festivalbyen på den franske rivieraen. Ballet avsluttes med overrekkelse av Gullpalmen og en rekke andre priser 28. mai.

Festivalen er også en stor kjendisfest. I tillegg til stjernene fra «Da Vinci-koden», er det for eksempel ventet at storheter som Halle Berry, Cate Blanchett, Bruce Willis, Penélope Cruz, Kirsten Dunst og Samuel L. Jackson vil dukke opp

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder