Renée klar for Oscar

BERLIN (VG) Søndag 29. februar, selveste skuddårskvelden, er Renée Zellweger klar for et nytt Oscar-show. Den blide jenta er den samme, men kjolen er større.

  • Borghild Maaland
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Den amerikanske stjernen med norske aner møtte pressen i Berlin i forbindelse med «Cold Mountain». Renée har allerede fått en Golden Globe-statuett i birollekategorien for sin innsats som handlekraftig bondejente i den filmen. Søndag venter en mulig birolle-Oscar også.

- Det er strålende og veldig flatterende å bli Oscar-nominert. Særlig fordi dette er en film som betyr mye for meg, noe jeg har brent for i flere år, sier Zellweger. I fjor var hun Oscar-nominert for hovedrollen i «Chicago», men måtte se seg slått av Nicole Kidman - som altså er medspiller i «Cold Mountain».

I tenkeboksen

- Nicole og jeg ble gode venner. Det var stimulerende å jobbe med henne; både en lek og en intellektuell utveksling. Rollene er spennende, det handler jo i stor grad om vennskap mellom tøffe damer med stor kapasitet, sier Zellweger.

Men nå er det Bridget Jones for alle penga. Filmen er snart ferdig innspilt. Det tok imidlertid lang tid før Renée Zellweger endelig gikk med på en ny runde.

- Det avgjørende var publikums interesse. Jeg møtte så mange damer som innstendig ba meg om å være Bridget igjen. Egentlig var jeg vettskremt ved tanken på en oppfølger. Jeg synes sjelden oppfølger-filmer er særlig kreative. Men manuset var friskt og nytt, så jeg sa ja til slutt.

- Og ja - jeg vet alle kommer til å snakke om de ekstra kiloene. Jeg liker ikke å fokusere på det selv og passer meg vel for å snakke om hvordan jeg skal bli kvitt dem. Jeg kan røpe at jogging er smart, men ellers er jeg ingen autoritet på området, sier Renée Zellweger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder