PREMIEREKLARE: Andrea Bræin Hovig og Tarjei Sandvik moe spiller i «En affære» Foto: Andrea Gjestvang

Tarjei Sandvik Moe om lærer-elev-forhold: Sånt skjer

Den tidligere «Skam»-stjernen tror ikke historien i «En affære» om et seksuelt forhold mellom en godt voksen lærer og en videregåendeelev er uvanlig.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Åja, sånt skjer. Jeg var på fest i helgen, og folk visste jeg skulle ha premiere på filmen. Da fikk jeg mange historier: «Da jeg gikk på videregående skjedde det og det». Veldig mange har opplevd noe sånt selv, sier Tarjei Sandvik Moe.

Les også: Spiller i erotisk thriller med «Skam»-Tarjei: Fikk instagram-sjokk

Han spiller Markus i premiereklare «En affære», en videregåendeelev som legger an på sin voksne, gifte lærer, og får gjengjeldt følelsene.

Selv om Markus i filmen går lenger enn vanlig, og møter en voksenperson som kaster alle sperrer, tror han ikke det er veldig uvanlig at elever vurderer lærerne sine.

les også

Filmanmeldelse: «En affære»: Dessverre en bagatell

– Det å snakke om at en lærer ser flott ut og at man kunne tenke seg å ligge med den er noe jeg regner med mange gutter, og sikkert også mange jenter, har snakket om. Vi hadde en ung vikar på ungdomsskolen som jobbet som modell. Da snakket gutta liksom. Men få går så langt som Markus i filmen.

I filmen får man sympati med læreren, spilt av Andrea Bræin Hovig, selv om hun gjør ting som slett ikke er innafor. Sandvik Moe tror dermed det kan bli debatt etter at filmen har hatt premiere.

– Det kan godt være, og det er spennende det. Sånn er det når man gjør overraskende valg i en film. Jeg er spent på hva folk sier, men hvis filmen kan vekke kritisk tenkning er det bare bra, sier skuespilleren som kommer til å forsvare filmen og valgene man har gjort selv om det ikke er han som har skrevet manus eller hatt regi.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder