UTE: Harald Zwart regisserte «The Mortal Instruments: City of Bones», men skal ikke regissere oppfølgeren. Foto: KNUT ERIK KNUDSEN/VG

Zwart dropper suksess-oppfølger

Norske Harald Zwart (48) skal ikke regissere oppfølgeren til «The Mortal Instrument: City of Bones».

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

Fans har lenge ventet på oppfølgeren til «The Mortal Instruments: City of Bones», som ble forsinket på grunn av lave inntekter.

I utgangspunktet skulle innspillingen av den nye filmen starte i Toronto i Canada i fjor, men ble utsatt til 2014. Nå er det blitt annonsert at regissøren av den første filmen, norske Harald Zwart, ikke skal regissere oppfølgeren, skriver ScienceFiction.

Studioet har ikke kommet med en offisiell kunngjøring, men Zwart har selv uttalt seg.

- Studioet er fortsatt sikre på at de vil lage denne filmen, men det blir ikke jeg som regisserer den. Jeg vil fokusere på andre prosjekter i fremtiden. Shadow Hunters var en stor opplevelse, og det ga meg et godt vindu for å vise meg frem.

Det er ikke kommet med en kunngjøring fra Sony om hvem som skal erstatte Zwart i regissør-stolen.

Slo an hos fansen

Den første filmen, «The Mortal Instruments: City of Bones» hadde premiere i Norge i august 2013, og fikk gode anmeldelser og omtaler av fansen. Filmen handler om en tenåringsjente som oppdager en magisk underverden i det hun blir vitne til et mord på et diskotek, er basert på en ungdomsromanserie, i Norge kjent som «Skyggejegerne».

Det andre prosjektet Zwart jobber med nå er filmen «The 12th Man», en annen verdenskrigsfilm basert på Jan Baalsrud.

Harald Zwart er født i Nederland, men oppvokst i Fredrikstad, og har blant annet regissert filmene «The Karate Kid» og «Agent Cody Banks».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder