HOLLYWOOD-STJERNE: Amerikanske Willem Dafoe kommer til å ta instrukser fra en finnmarking når han skal spille i «What happened to Monday?». Foto:Max Rossi,

Willem Dafoe til Tommy Wirkola-film

Han har spilt Jesus Kristus og «Green Goblin».  Nå er Willem Dafoe klar for finnmarkingen Tommy Wirkolas nye film.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den norske regissøren Tommy Wirkola spiller for tiden inn «What happened to Monday?» i Romania, melder Altaposten.

På rollelisten finner vi skuespillere som Glenn Close og Noomi Rapace, og nå melder finnmarksavisen at også Willem Dafoe blir å se i Wirkola-filmen.

– Jeg er veldig stor fan av Willem Dafoe. Han har spilt i noen av mine favorittfilmer, sier Wirkola til VG på telefon fra filminnspilling.

FORNØYD FYR: Regissør Tommy Wirkola har vært i Romania i tre måneder for å forberede seg til innspillingen av «What happened to Monday?». For sju dager siden ble de første scenene filmet. (Dette bildet er tatt i en annen forbindelse.) Foto:Andreas Ihlebæk,VG

Regissøren har bodd i Romania i tre måneder allerede, og for sju dager siden startet selve innspillingen. Wirkola regner med å filme de siste scenene i november.

– Det går veldig bra så langt. Det er fint å være i gang, sier finnmarkingen.

Les mer: Bli med til sengs med Tommy Wirkola (VG +)

To ganger Oscar-nominert

Willem Dafoe er en svært rutinert skuespiller med en lang rekke store Hollywood-produksjoner på CV-en. I 1988 spilte han Jesus Kristus i Martin Scorseses kontroversielle «Jesu siste fristelse».

Han har vært med i to «Spider-Man»-filmer i rollen som «Green Goblin», og han har vært med i flere av danske Lars von Triers filmer. Han var sist å se på kino i ungdomsfilmen «The Fault in Our Stars» i rollen som Van Houten.

Dafoe er to ganger Oscar-nominert, for beste birolle i «Platoon» (1987) og «Shadow of the Vampire» fra 2000. VG traff ham under filmfestivalen i Berlin i fjor og snakket med ham om kollega Philip Seymour Hoffman, som nettopp hadde gått bort.

Sju ganger Noomi

Tommy Wirkola ble en del av filmprosjektet for to år siden, og har i stor grad vært med på å forme manuset til «What happened to Monday?».

JOBBER MED WIRKOLA: Svenske Noomi Rapace har hovedrollene som Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday og Sunday i Tommy Wirkolas nye film. Foto:Mattis Sandblad,VG

– Det er sci fi fra nær fremtid, i en overbefolket verden der det kun er lov til å ha ett barn. Historien handler om Noomi Rapaces karakterer, som er syvlinger, og har navn etter ukedagene. De får kun lov til å gå ut på den dagen de er oppkalt etter, så de sju bytter på samme karakter, forteller regissøren.

Som tittelen antyder forsvinner den ene syvlingen, «Monday». Dermed er det opp til de seks andre å finne ut hva som har skjedd med henne.

Wirkola sier at denne filmen er «litt mer alvorlige greier» enn filmene han har laget tidligere. Finnmarkingen slo gjennom i Norge med «Kill Buljo» i 2007, og har siden hatt regien på filmer som «Død Snø» og «Hansel & Gretel: Witch Hunters».

– «What happened to Monday?» har et seriøst tema. Den har noe viktig å si. Det har kanskje ikke filmene jeg har hatt tidligere, sier Wirkola.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder