Atle Antonsen om «Kong Curling»-innspillingen: - Måtte brekke meg i latter

(VG Nett) Atle Antonsen har fått med seg a-laget i norsk komedie på filmen «Kong Curling». Derfor var det aller morsomst på pauserommet til filmsettet.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Linn er verst. Jeg kjenner ingen andre enn Linn som virkelig liker å vente. Mens vi andre kunne bli rastløse, kunne hun bare sitte helt stille i evigheter på pauserommet og lese blader og småprate, sier komiker Atle Antonsen om medskuespiller Linn Skåber.

VGTV: Se traileren til «Kong Curling»

I september har komedien «Kong Curling» premiere, og Atle Antonsen er både hovedrolleinnehaver og manusforfatter. Selv spiller han den psykisk syke curlingspilleren Truls Paulsen, som trass i tvangstanker og tung medisinering stiller opp for laget når det trengs.

Mye latter

I de andre rollene er en rekke norske stjerneskuespillere og komikere - blant annet Kåre Conradi, Steinar Sagen, Jan Sælid, Linn Skåber, Else Kåss Furuseth, Bård Tufte Johansen og Harald Eia.

- Det er svært mange morsomme mennsker med, som er morsomme privat også. Man får på en måte mer lyst til å sitte på bakrommet og prate tull enn å jobbe, sier Antonsen.

LES OGSÅ: Atle Antonsen gir alt i curling-komedie

Men også på settet ble det mye latter - spesielt når skuespiller Jon Øigarden skulle spille inn en slåss-scene.

- Jeg lo faktisk så jeg brakk meg av karatesparkene til Jon, sier Atle Antonsen.

VGTV: Atle Antonsen forteller «Kong Curling»-hemmelighet

Han syns også det er interessant å samle så mange ulike skuespillere på et sett - med vidt forskjellige metoder.

- Noen kommer godt forberedt, mens andre bare har skummet gjennom manus. Linn (Skåber) hadde bare lest sine egne replikker, så hun er nok spent på hva filmen i sin helhet handler om, spøker Antonsen.

Ny sport

Mellom latterkulene har det også vært tid til å lære en helt ny sport for skuespillerne - nemlig curling. Sporten var ny for samtlige, og noen tok utfordringen bedre enn andre.

- Jeg er ikke flink i noen idretter, men jeg fikk heldigvis litt mer trening enn de andre. Kåre Conradi derimot, slet veldig med stive hofter fra all steppingen, sier Antonsen, og fortsetter å lange ut mot sine medskuespillere:

- Steinar Sagen er om mulig en verre idrettsutøver enn meg. Det gjelder også curling.

LES OGSÅ: Harald Eia vil lage humor igjen

Vil lage mer film

Men filmen «Kong Curling» er langt fra det eneste Atle Antonsen har på agendaen for tiden. I september blir det tre premierer på rad for komikeren - på «Kong Curling», en nye sesong av serien «Dag», og et show med Harald Eia, Bård Tufte Johansen og humorlegenden John Cleese.

LES OGSÅ: Satser på ny sesong med «Dag»

- Jeg liker å jobbe mye. Nå blir det mye på en gang, men det er periodejobbing - så får jeg ha fri en annen gang. Jeg sliter meg ikke ut, forsikrer Antonsen.

Og selv om det har vært mye arbeid med den kommende filmen, har det definitivt gitt mersmak.

- Å jobbe med film tar lang tid, det er en utrolig omfattende prosess. Å underholde folk for lenge er veldig vanskelig, men jeg liker det. Jeg vil helt klart jobbe mer med film, sier han.

ALT FOR CURLINGEN: Atle Antonsen i rollen som curlingspilleren Truls Paulsen, som blant annet sliter med tvangstanker. Foto: L-P Lorentzen/Euforia/4 1/2 Fiksjon

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder