USA-PREMIERE I HELGEN: Hovedrolleinnehaverne fra «Ghostbusters». Foto: UIP

«Ghostbusters»-damene slått av snakkende kjæledyr i åpningshelgen

Den mye omtalte nyinnspillingen av «Ghostbusters» maktet
ikke å nå til toppen på kinolisten i USA.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

«Ghostbusters» er en av sommerens ventede blockbustere, en storsatsing fra Sony. Filmen er en nyinnspilling av klassikeren fra 1984, med fire kvinner i stedet for menn i hovedrollen. Filmen har vært svært omdiskutert lenge før den ble lansert, mest på grunn av rasende fans av originalen som ikke kan like ideen om kvinner i hovedrollen.

Bakgrunn: Full krangel om kvinner i hovedrollen

Filmen hadde premiere i helgen, og spilte ifølge LA Times inn 46 millioner dollar i USA og Canada, noe som er litt under hva forhåndsanalytikerne hadde ventet.

Sony er imidlertid fornøyd selv, de ventet inntekter fra 38 til 40 millioner.

– Vi er veldig fornøyde med resultatet. Det er en knall start for oss, alle gjorde sitt beste og det ga resultater, sier Sony-sjef Rory Bruer.

POPULÆR PÅ KINO: Mopsen fra «Kjæledyrenes hemmelige liv» Foto: UIP

Filmen klarte ikke å vippe animasjonsfilmen «Kjæledyrenes hemmelige liv» ned fra førsteplassen, som den nå har hatt i to uker. Filmen spilte inn over 50 millioner dollar i helgen, og har til sammen raket inn over 200 millioner.

Les også: Melissa McCarthy ut mot kroppsfokuset

«Ghostbusters» har Melissa McCarthy, Kate McKinnon, Kristen Wiig og Leslie Jones i hovedrollene som spøkelsesjegere som må redde New York fra paranormale angrep. Filmen har fått langt bedre kritikk enn hva mange ventet etter de negative reaksjonene fra fansen av originalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder